Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Avgolemono eli kreikkalainen sitruunakeitto

Avgolemono eli kreikkalainen sitruunakeitto on ihana juhlaruoka. Kanaliemi suurustetaan kananmunalla, joka tekee keitosta täydellisen samettisen. Keittoon voi hyvin lisätä paistetuja kanasuikaleita, jos haluaa lisää ruokaisuutta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Avgolemono eli kreikkalainen sitruunakeitto

 • 1 l kanalientä
 • ½ dl pitkäjyväistä riisiä
 • 1 ½ dl tuorepuristettua sitruunamehua (2 mehukkaan sitruunan mehu)
 • 4 kananmunan keltuaista
 • ¼ tl suolaa

Koristelu

 • 1 dl yrttejä ja versoja

Valmistusohje

Kreikkalainen sitruunakeitto eli avgolemono valmistuu näin:

 1. Avgolemono eli kreikkalainen sitruunakeitto valmistuu helposti näin. Psst! Jos teet kananliemen itse, valmista se ensin täysin valmiiksi. Voit valmistaa liemen edellisenä iltana.
 2. Kaada kanaliemi kattilaan. Lisää puoli desilitraa pitkäjyväistä riisiä ja anna riisin kypsyä täysin kypsäksi. Soseuta riisi ja liemi. Kuumenna soseutettu liemi.
 3. Purista sitruunoista 1 1/2 desilitraa mehua sekoituskulhoon. Ota neljä kananmunaa. Erottele kananmunista keltuaiset sekoituskulhoon. Lusikoi kuumaa soseutettua lientä kattilasta sekoituskulhoon noin desin verran. Vispaa käsivispilällä kuuma liemi, sitruunamehu ja keltuaiset sekaisin.
 4. Kaada kananmuna-sitruunalientä ohuena nauhana nyt kattilassa olevan liemen joukkoon. Pidä kattilan liemi juuri ja juuri kiehumispisteessä ja vispaa käsivispilällä lientä kaatamisen ajan, etteivät liemi ja kananmunat lähde erottumaan. Jatka sekoittamista kevyesti kunnes huomaat, kuinka liemi alkaa suurustua. Tarkista suola. Lisää sitä tarvittaessa. Avgolemono kuuluu olla todella sitruunainen.
 5. Tarjoa avgolemono eli suurustettu liemi kuumana. Koristele pinta versoilla.
 6. Jos olet tehnyt kanaliemen itse kokonaisesta kanasta ja luista, lisää lautasten pohjalle revittyä kananlihaa ennen liemen lisäämistä.

Ohje on julkaistu Kotileidessä 7/20.

Katso myös: Piristä sitruksilla arkiruokien makuja – leivo myös mehevät leivonnaiset

Anna.fi/ruoka: Lohipastramia, sitruunakeittoa ja miniyrttejä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Avgolemono eli kreikkalainen sitruunakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.