Reseptit
yli 60 min

Kirkas kanaliemi

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 keskikokoinen puhdistettu broileri
2 l Kylmää vettä
1 sipuli
1 porkkana
2 lehtisellerin vartta
1 laakerinlehti
8 mustapippuria
2 persiljanoksaa

Kirkastamiseen

2 kanamunan valkuaista
1 porkkana
2 lehtisellerin vartta
2 rkl tomaattisosetta
1 rkl suolaa

Valmistusohje

Kirkas kanaliemi keitetään kokonaisesta broilerista. Hiljalleen maukkaaksi keitetty liemi antaa keitolle sielun.

1. Halkaise broileri ja paloittele. Poista fileistä nahka t, irrota rintafileet ja luut. Hienonna fileet pienen pieniksi paloiksi veitsellä hakaten. Nosta jauhettu liha kulhoon, peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin odottamaan. Kuori ja paloittele sipuli ja porkkana neljään osaan. Paloittele lehtisellerinvarret reiluiksi paloiksi.

2. Nosta broilerinluut kattilaan ja kaada päälle kylmä vesi. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Kuori vaahtoa pinnalta niin kauan, kun sitä muodostuu. Lisää joukkoon vihannekset, mausteet ja persiljanoksat. Peitä kattila kannella ja keitä 2-3 tuntia.

3. Siivilöi kanaliemi ja jäähdytä. Poista pinnalle kertynyt rasvakerros.

4. Vatkaa kulhossa ensin valkuaisten rakenne rikki. Lisää joukkoon jauhetut broilerinfileet ja pieniksi pilkottu porkkana, lehtisellerin varret sekä tomaattisose ja suola. Lisää joukkoon valkuaisseos ja sekoita huolellisesti.

5. Lisää massa kylmään kanaliemikattilaan. Kuumenna liemi hitaasti kiehuvaksi. Vatkaa lientä voimakkaasti, kunnes liemi alkaa kiehua. Lopeta sekoittaminen ja vähennä lämpöä.

6. Tee valkuaiskanteen keskelle aukko, jotta kanaliemi pääsee siitä kuplimaan. Anna hautua noin tunti, jotta lihasta ja kasviksista irtoaa kaikki maku ja neste kirkastuu.

7. Kauho kanaliemi harsolla vuoratun siivilän läpi puhtaaseen kattilaan.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kirkas kanaliemi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X