Reseptit
yli 60 min
6

Avokadotäytteiset munat (Devil eggs)

Paholaisen munat täytetään mausteisella avokadotahnalla. Tämä on klassinen alkupala erityisesti pääsiäisen aikaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6 isoa kananmunaa
2 avokadoa
2 tl limetin mehua
pari tippaa tabascoa
1 rkl tuoretta ruohosipulia
1/2-1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Koristeluun

paprikajauhetta
retiisiä
ruohosipulia

Valmistusohje

1. Laita munat kattilaan ja kaada kylmää vettä päälle. Keitä 10 minuuttia. Kaada vesi pois ja jäähdytä kylmässä vedessä.

2. Kuori ja halkaise munat. Ota keltuainen pois ja muussaa haarukalla. Halkaise avokado, ota kivi pois, lusikoi hedelmäliha ja muussaa haarukalla. Sekoita keltuaiset joukkoon.

3. Mausta limettimehulla, tabascolla, hienonnetulla ruohosipulilla ja suolalla ja pippurilla. Täytä munan puolikkaat, peitä kelmulla ja laita kylmään maustumaan 2 tunniksi.

4. Koristele paprikajauheella, suikaloidulla retiisillä ja hienonnetulla ruohosipulilla.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 7/17.

Myös nämä munaruoat maistuvat alkupaloina:

guacamolemunat

Guacamolemunat

paholaisen munat

Paholaisen munat

Momofuku marinoidut munat

Tuunatut Momofukun marinoidut munat

Ruoka.fi: Paholaisen munat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Avokadotäytteiset munat (Devil eggs)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X