Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Banaani-viikunakakku blenderissä

Banaani-viikunakakku blenderissä on uusi hitti! Kaikki ainekset surautetaan tehosekoittimessa. Vegaaniseen banaani-viikunakakkuun voit mainiosti käyttää tummuneita, ylikypsiä banaaneja.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12 annosta

Ainekset

Banaani-viikunakakku

  • 200 g pehmeitä, kuivattuja viikunoita
  • 3 kypsää banaania kuorittuna
  • 1 tk (320 g) kondensoitua kookosmaitoa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa

Banaani-viikunakakku, kuorrutus

  • 150 g vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly)
  • 2 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl tomusokeria

Banaani-viikunakakku, koristelu

  • 4 tuoretta viikunaa
  • ½ dl kuivattuja banaanilastuja
  • rosmariinitupsuja

Vuokaan

  • 1 rkl rypsiöljyä tai vuokasprayta

Valmistusohje

Banaani-viikunakakku leivotaan blenderissä helposti näin:

1. Voitele tasapohjainen 2 litran vuoka öljyllä tai käytä vuokaspraytä.

2. Ota yksi pussi eli 200 grammaa pehmeitä, kuivattuja viikunoita. Leikkaa viikunoista kannat pois. Nosta viikunat, kolme kuorittua banaania, yksi tölkki kondensoitua kookosmaitoa ja yksi desilitra rypsiöljyä tehosekoittimeen. Anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista sosetta. Kumoa kulhoon. Voit soseuttaa raaka-aineet myös sauvasekoittimella.

3. Sekoita soseeseen yksi ruokalusikallinen valkoviinietikkaa ja keskenään sekoitetut kuivat aineet eli viisi desilitraa vehnäjauhoja, yksi teelusikallinen leivinjauhetta ja yksi teelusikallinen ruokasoodaa. Kumoa taikina tasapohjaiseen vuokaan.

4. Paista banaani-viikunakakku 175-asteessa noin 60 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Kun taikinaa ei enää tartu tikkuun, on kakku valmis. Anna jäähtyä vuoassa ennen kumoamista.

5. Ota 150 grammaa vegaanista tuorejuustoa. Sekoita vegaaniseen tuorejuustoon kaksi ruokalusikallista vaahterasiirappia ja yksi ruokalusikallinen tomusokeria. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.

6. Viimeistele blenderikakku lohkoksi leikatuilla tuoreilla viikunoilla, kuivatuilla banaanilastuilla ja rosmariinitupsuilla.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2021.

Lue myös: Taatelikakku hurmaa mehevyydellään – katso Kotilieden hittireseptit!

Lue myös Anna.fi: Mehevä hedelmäkakku on mieluisa ruokalahja, jota voi tuunata monella tavoin – kokosimme parhaat ohjeet joulun herkullisiin kuivakakkuihin


Kommentoi

Kommentoi juttua: Banaani-viikunakakku blenderissä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.