Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Banaani-maapähkinä tarte tatin

Babybanaaneja näkee joskus kaupoissa. Niitä kutsutaan bananitoiksi. Joko niistä tai tavallisista banaaneista syntyy ylösalaisin keikautettava, klassikkokakku tarte tatin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Vuokaan:

  • 75 g voita
  • 4 rkl ruokokidesokeria
  • 4 banaania

Kakkutaikina:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • ½ tl suolaa
  • 150 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl makeuttamatonta maapähkinävoita

Valmistusohje

Banaani-maapähkinä tarte tatin leivotaan helposti näin:

1. Valmista ensin kakkutaikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota toisessa kulhossa voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen huolella vatkaten. Sekoita joukkoon jauhoseos ja maito vuorotellen. Sekoita joukkoon lopuksi maapähkinävoi.

2. Sulata voi ja valuta se joko pyöreän kakkuvuoan tai suorakaiteenmuotoisen uunivuoan pohjalle. Älä käytä irtopohjavuokaa, josta voi pääsee reunoista valumaan. Ripottele päälle sokeri. Kuori ja halkaise banaanit pitkittäin ja aseta leikkauspinnat alaspäin vuokaan. Valuta kakkutaikina banaanien päälle.

3. Paista uunin alatasolla 175 lämpöasteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki, kumoa ja jäähdytä kakku ennen tarjoilua.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/2017.

Banaanit mehevöittävät myös nämä leivonnaiset:

Banaani_kinuskitorttu2

Banaani-kinuskitorttu

banoffeekakku

Banoffeekakku

Banaani-kookoskakku

Banaani-kookoskakku

Ruoka.fi: Banoffee torttu – Banoffee pie 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Banaani-maapähkinä tarte tatin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.