Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Bataattimuffinit

Bataattimuffinit mukailevat porkkanakakusta tuttua makumaailmaan. Mausteena on kanelia, neilikkaa, inkivääriä sekä kardemummaa ja sattumina pekaanipähkinöitä. Valmiit bataattimuffinit koristellaan sokerikuorrutteella.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Bataattimuffinit:

  • 300 g bataattia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kauralesettä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 0.5 tl neilikkaa, inkivääriä ja kardemummaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
  • 3 rkl rypsiöljyä

Pinnalle

  • sokerikuorrutetta

Valmistusohje

1. Kuori, paloittele ja keitä bataatit kypsiksi. Valuta ja soseuta bataatit. Anna soseen jäähtyä. Vaahdota kanamunat ja fariinisokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää munavaahtoon vuorotellen kuivia aineksia, jogurttia ja bataattisosetta. Kääntele ainekset sekaisin. Sekoita joukkoon lopuksi rouhitut pekaanipähkinät ja öljy. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

3. Jaa taikina voidellulle muffinipellille tai -vuokiin. Paista bataattimuffineita 200-asteiseessa 20-25 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä ennen irrottamista. Koristele bataattimuffinit valmiilla sokerikuorrutteella.

Katso myös: Makeat ja suolaiset muffinit

Anna.fi/ruoka: Päärynä-inkiväärimuffinit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Bataattimuffinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.