Bataattimuffinit
Bataattimuffinit mukailevat porkkanakakusta tuttua makumaailmaan. Mausteena on kanelia, neilikkaa, inkivääriä sekä kardemummaa ja sattumina pekaanipähkinöitä. Valmiit bataattimuffinit koristellaan sokerikuorrutteella.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Bataattimuffinit:
- 300 g bataattia
- 2 kananmunaa
- 2 dl fariinisokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kauralesettä
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- 0.5 tl neilikkaa, inkivääriä ja kardemummaa
- 0.5 tl suolaa
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
- 3 rkl rypsiöljyä
Pinnalle
- sokerikuorrutetta
Valmistusohje
1. Kuori, paloittele ja keitä bataatit kypsiksi. Valuta ja soseuta bataatit. Anna soseen jäähtyä. Vaahdota kanamunat ja fariinisokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.
2. Lisää munavaahtoon vuorotellen kuivia aineksia, jogurttia ja bataattisosetta. Kääntele ainekset sekaisin. Sekoita joukkoon lopuksi rouhitut pekaanipähkinät ja öljy. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
3. Jaa taikina voidellulle muffinipellille tai -vuokiin. Paista bataattimuffineita 200-asteiseessa 20-25 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä ennen irrottamista. Koristele bataattimuffinit valmiilla sokerikuorrutteella.
Katso myös: Makeat ja suolaiset muffinit
Anna.fi/ruoka: Päärynä-inkiväärimuffinit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Bataattimuffinit