Reseptit
30-60 min
10
Kiitos

Bataattimuffinit

Ainekset

Lisää kauppalistalle
300 g bataattia
2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kauralesettä
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0.5 tl neilikkaa, inkivääriä ja kardemummaa
0.5 tl suolaa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
3 rkl rypsiöljyä

Pinnalle

sokerikuorrutetta

Valmistusohje

Ohjeella leivot noin 10-12 bataattimuffinia.

1. Kuori, paloittele ja keitä bataatit kypsiksi. Valuta ja soseuta bataatit. Anna soseen jäähtyä. Vaahdota kanamunat ja fariinisokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää munavaahtoon vuorotellen kuivia aineksia, jogurttia ja bataattisosetta. Kääntele ainekset sekaisin. Sekoita joukkoon lopuksi rouhitut pekaanipähkinät ja öljy. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

3. Jaa taikina voidellulle muffinipellille tai -vuokiin. Paista bataattimuffineita 200-asteiseessa 20-25 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä ennen irrottamista. Koristele bataattimuffinit valmiilla sokerikuorrutteella.

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Bataattimuffinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X