bataattimuffinit
Reseptit
30-60 min
10
Kiitos

Bataattimuffinit

Bataattimuffinit mukailevat porkkanakakusta tuttua makumaailmaan. Mausteena on kanelia, neilikkaa, inkivääriä sekä kardemummaa ja sattumina pekaanipähkinöitä. Valmiit bataattimuffinit koristellaan sokerikuorrutteella.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Bataattimuffinit:

300 g bataattia
2 kananmunaa
2 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kauralesettä
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0.5 tl neilikkaa, inkivääriä ja kardemummaa
0.5 tl suolaa
1 dl maustamatonta jogurttia
1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
3 rkl rypsiöljyä
Mainos

Pinnalle

sokerikuorrutetta

Valmistusohje

1. Kuori, paloittele ja keitä bataatit kypsiksi. Valuta ja soseuta bataatit. Anna soseen jäähtyä. Vaahdota kanamunat ja fariinisokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Lisää munavaahtoon vuorotellen kuivia aineksia, jogurttia ja bataattisosetta. Kääntele ainekset sekaisin. Sekoita joukkoon lopuksi rouhitut pekaanipähkinät ja öljy. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

3. Jaa taikina voidellulle muffinipellille tai -vuokiin. Paista bataattimuffineita 200-asteiseessa 20-25 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä ennen irrottamista. Koristele bataattimuffinit valmiilla sokerikuorrutteella.

Katso myös: Makeat ja suolaiset muffinit

Anna.fi/ruoka: Päärynä-inkiväärimuffinit

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Bataattimuffinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X