Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Bataattinyytit

Grillaa vaihteeksi bataatteja. Tämä herkullinen grilliruokien lisuke muhii meheväksi folionyytissä. Makeaksi paahtunut bataatti ja suolainen fetajuusto ovat ihania yhdessä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Bataattinyytit:

  • 1 iso tai 2 pientä bataattia
  • ½ dl öljyä
  • 1 tl chilirouhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Päälle:

  • 200 g jäistä fetajuustoa
  • 1 dl basilikaa ja lehtipersiljaa
  • ½ dl kevätsipulia

Valmistusohje

1. Laita 200 g fetajuustoa 4 tuntia ennen grillaamista pakkaseen.

2. Kuori 1 iso tai 2 pientä bataattia, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

3. Tarvitset 4 folionyyttiä. Leikkaa foliosta 8 neliötä ja laita 2 folioneliötä päällekäin, niin saat kestävämmän nyytin.

4. Sekoita kulhossa 1⁄2 dl öljyä, 1 tl chilirouhetta, 1⁄2 tl suolaa ja 1⁄2 tl mustapippuria. Mausta bataatit mausteseoksella. Laita nyytit huolellisesti kiinni. Grillaa miedolla lämmöllä niin, että bataatit kypsyvät, grillaamiseen menee noin 15 minuuttia, riippuu viipaleiden paksuudesta.

5. Avaa nyytit lautaselle ja raasta päälle fetajuustoa ja ripottele pinnalle 1 dl hienonnettua basilikaa ja lehtipersiljaa hienonnettuja yrttejä ja kevätsipulia.

Lue myös: Paahdettu bataatti ja tomaatti-maapähkinäkastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Bataattinyytit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.