Reseptit
30-60 min
4

Bataattinyyttejä, raastettua fetaa ja yrttejä

Grillaa vaihteeksi bataatteja. Tämä herkullinen grilliruokien lisuke muhii meheväksi folionyytissä. Makeaksi paahtunut bataatti ja suolainen fetajuusto ovat ihania yhdessä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Bataattinyytit:

1 iso tai 2 pientä bataattia
1/2 dl öljyä
1 tl chilirouhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Päälle:

200 g jäistä fetajuustoa
1 dl basilikaa ja lehtipersiljaa
1/2 dl kevätsipulia

Valmistusohje

1. Laita 200 g fetajuustoa 4 tuntia ennen grillaamista pakkaseen.

2. Kuori 1 iso tai 2 pientä bataattia, halkaise ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

3. Tarvitset 4 folionyyttiä. Leikkaa foliosta 8 neliötä ja laita 2 folioneliötä päällekäin, niin saat kestävämmän nyytin.

4. Sekoita kulhossa 1⁄2 dl öljyä, 1 tl chilirouhetta, 1⁄2 tl suolaa ja 1⁄2 tl mustapippuria. Mausta bataatit mausteseoksella. Laita nyytit huolellisesti kiinni. Grillaa miedolla lämmöllä niin, että bataatit kypsyvät, grillaamiseen menee noin 15 minuuttia, riippuu viipaleiden paksuudesta.

5. Avaa nyytit lautaselle ja raasta päälle fetajuustoa ja ripottele pinnalle 1 dl hienonnettua basilikaa ja lehtipersiljaa hienonnettuja yrttejä ja kevätsipulia.

Lue myös: Paahdettu bataatti ja tomaatti-maapähkinäkastike

Keskustelu

Kommentoi juttua: Bataattinyyttejä, raastettua fetaa ja yrttejä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X