Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Paahdettu bataatti ja tomaatti-maapähkinäkastike

Uunissa paah­tuneet bataat­tilohkot ja tomaatti-­maapäh­kinäkastike saa­vat makunystyrät onnesta sykky­rälle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
3 isoa bataattia
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa

Tomaatti-maapähkinäkastike:

1 prk (400/240 g) säilykekirsikkatomaatteja
1/2 dl sokeritonta maapähkinävoita
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 1/2 rkl vaaleaa siirappia tai vaahterasiirappia
1/2 tl suolaa

Lisäksi:

hienonnettua tuoretta basilikaa
2 rkl kurpitsansiemeniä
1 rkl seesaminsiemeniä (vaaleita ja/tai mustia)

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko bataatit. Nosta lei­vinpaperoidulle uunipellille ja pirs­kota päälle oliiviöljy. Mausta suolalla. Paahda 200 asteessa noin 20 minuut­tia.

2. Valmista kastike. Valuta katti­laan kirsikkatomaatit liemineen ja lisää joukkoon loput ainekset. Keitä kastiketta 10 minuuttia sekoitellen. Soseuta kastike ja tarjoile lämpimänä paahdettujen bataattilohkojen kans­sa. Koristele annokset hienonnetulla basilikalla ja kuivalla pannulla paah­detuilla siemenillä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/18.

Makea bataatti hurmaa:

Täytetyt uunibataatit

Täytetyt uunibataatit

paahdetut bataatit

Paahdetut bataatit

lohta ja bataattimuusia intialaisittain

Lohta ja bataattimuusia intialaisittain

Ruoka.fi: Couscous ja bataattilohkot

Keskustelu

Kommentoi juttua: Paahdettu bataatti ja tomaatti-maapähkinäkastike

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X