Bearnaisekastike
Bearnaisekastike on yksi ranskalaisen keittiön peruskastikkeista. Se on muunnos hollandaisekastikkeesta. Bearnaisekastike maustetaan tyypillisesti rakuunalla ja kirvelillä. Lempeä lämpö ja maltti ovat avaimet onnistumiseen. Bearnaisekastike sopii tarjottavaksi erilaisten pihvien ja broilerin kanssa.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Mausteliemi
2
salottisipulia
1 rkl
tuoretta rakuunaa
1 rkl
tuoretta kirveliä
1 1/2 dl
kuivaa valkoviiniä
1/2 dl
valkoviinietikkaa
5
kokonaista valkopippuria
Bearnaisekastike
1 dl
maustelientä
5
kananmunankeltuaista
250 g
sulatettua voita
1 rkl
sitruunamehua
1 rkl
hienonnettuja rakuunanlehtiä
1/4 tl
suolaa
Keskustelu
Kommentoi juttua: Bearnaisekastike