Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Bellmannin vegepannu

Bellmannin pannu on ruotsalaisen runoilijan Carl Michael Bellmannin kermalla pyöristetty versio pyttipannusta. Kyseessä on tähderuoka, johon voi käyttää jääkaapista löytyviä aineksia. Himahellan keittiössä syntyi 2010-luvun muunnos Belmannin pannusta. Se on kasvisversio, johon käytetään nyhtökaura- tai härkispullia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 8-10 keitettyä perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 5-8 ruusukaalia
  • 3 rkl öljyä tai voita
  • 250 g nyhtökaura- tai härkispullia
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Lisäksi

  • 2 dl kaurakermaa tai maustettua ruokakermaa
  • ½ dl silputtuja tuoteita yrttejä, esim. korianteria

Valmistusohje

  1. Kuori ja kuutioi keitetyt perunat. Silppua sipuli ja kuutioi siemenistä puhdistettu paprika. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja kanta, lohko kaali neljään osaan.
  2. Kuumenna öljy tai voi paistinpannulla. Lisää pannulle ensimmäiseksi sipulisilppu ja ruusukaalilohkot. Kypsennä muutama minuutti. Lisää kuutioitu paprika ja perunalohkot. Paista noin viisi minuuttia kunnes perunat saavat väriä ja lisää kasvispullat. Kääntele seosta varovasti pannulla muutama minuutti, kunnes pullat kuumenevat.
  3. Lorauta pannulle kaura- tai ruokakerma ja kypsennä kunnes kerma on miltei imeytynyt perunoihin.
  4. Mausta pannu suolalla ja pippurilla. Viimeistele silputuilla yrteillä. Tarjoa ruoka suoraan pannulta. Lue  myös Himahella postaus: Päivitetty klassikkoruoka: Bellmannin vegepannu

Kommentoi

Kommentoi juttua: Bellmannin vegepannu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.