Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Biscoff-juustokakku

Biscoff-juustokakku yhdistää supersuositut Biscoff-keksit ja -tahnan sekä suussasulavan juustokakun. Leivo ohjeella somat minikakut tai yksi isompi juustokakku.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Biscoff-juustokakku

  • 140 g keksejä (Lotus Biscoff)
  • 50 g sulatettua voita

Täyte

  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g ranskankermaa
  • 5 rkl karamellisoitua keksilevitettä (Lotus Biscoff)
  • 2 rkl sokeria
  • 2 kananmunaa

Pinnalle

  • 1 ¾ dl karamellisoitua keksilevitettä (Lotus Biscoff)
  • 1 dl kinuskikermaa (Valio)
  • 60 g keksejä (Lotus Biscoff)

Valmistusohje

Biscoff-juustokakku leivotaan helposti näin:

  1. Leikkaa leivinpaperista sentin levyiset suikaleet silikonisiin muffinivuokiin niin, että ne ulottuvat hieman myös reunojen yli. Paperisuikaleiden avulla on helpompi nostaa valmiit juustokakut pois vuoista. Hienonna 18 Lotus Biscoff -keksiä huolella. Yhdistä keksimuru ja 50 grammaa sulatettua voita. Jaa seos muffinissivuoan pohjalle ja painele tiiviiksi juomalasin avulla. Esipaista pohjia 175 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  2. Nosta kulhoon 300 grammaa maustamatonta tuorejuustoa, 200 grammaa ranskankermaa, viisi ruokalusikallista Lotus Biscoff -keksilevitettä ja kaksi ruokalusikallista sokeria. Vatkaa seosta, kunnes seos on tasaista. Lisää kaksi kanamunaa yksitellen ja vatkaa seos pikaisesti tasaiseksi. Jaa seos keksipohjien päälle.
  3. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista leivonnaisia noin 30 minuuttia. Nosta muffinipelti ritilän päälle ja anna jäähtyä huolella muutama tunti ennen vuoista irrottamista.
  4. Nosta leivonnaiset tarjoiluvadille. Sulata 1 13/4 desilitraa Lotus Biscoff -keksitahna mikrossa nopeasti juoksevaksi. Valuta seos leivonnaisten pinnalle. Vaahdota desilitra kinuskikermaa ja pursota koristeet. Nosta kahdeksan Lotus Biscoff -keksiä koristeeksi pinnalle.
  5. Jos haluat valmistaa yhden isomman, halkaisijaltaan noin 22 cm kakun, tuplaa täytteen määrä ja paista Biscoff-juustokakku 175 asteessa noin tunnin ajan.

Vinkki! Tarjoa Biscoff-juustokakku pikkujouluissa Westerbyn omenaisen glögin kanssa.

biscoff-juustokakku

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2023.

Lue myös Anna.fi: Kardemummajuustokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Biscoff-juustokakku

Lukija177913

Hei, pitääkö muffinipelti voidella vai miten nämä kakut saa pois muffinipellin koloista paistamisen jälkeen? Resepti näyttää ihanalta mutta tuo vaihe vähän epäilyttää.

Kotiliesi toimitus

Hei, tässä vinkki miten ne saa helposti ulos. Leikkaa leivinpaperista sentin levyiset suikaleet muffinivuoan kuoppiin niin, että ne ulottuvat hieman myös reunojen yli. Paperisuikaleiden avulla on helpompi nostaa valmiit juustokakut pois vuoista. Ei siis tarvitse voidella vuokia. Kivoja leivontahetkiä! t. Kotilieden toimitus

Sinun täytyy kommentoidaksesi.