Reseptit
Kiitos

Blinit

Ainekset

Lisää kauppalistalle
10-20 g tuorehiivaa
3 dl pilsneriä
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0.5 tl suolaa
4 kpl munaa

Valmistusohje

  1. Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.
  2. Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen. Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan. Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Katso lisää bliniohjeita ja lisukkeita blineille!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Blinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X