Blondikeittiön pikakimchi
Kimchi on Etelä-Korean kansallisruoka, joka valmistetaan kiinankaalista hapattamalla. Kimchintekokausi eli kimjang alkaa Koreassa talven ensimmäisinä päivinä loka–marraskuussa. Himahellan keittiössä syntyi pikakimchi, jossa kiinankaali ryöpätään suolavedessä ennen mausteiden lisäystä. Lisäke on valmista syötäväksi jäähdyttyään. Koska chilihiutaleet ovat erilaisia tulisuusasteeltaan, aloita pienemmällä chilimäärällä ja lisää sitä sietokykysi mukaan.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 700 g kiinankaali
- 1 suippopaprika
- 2 l vettä
- 2 rkl karkeaa merisuolaa
- 2 rkl sokeria
Mausteseos
- 1 rkl raastettettua, tuoretta inkivääriä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- ½ dl vettä
- ½ dl valkoviinietikkaa
- ½-1 tl chilihiutaleita
- 2-3 tl Sriracha-kastiketta
- 2 rkl kalakastiketta
- (1 rkl tomaattipyreetä)
Valmistusohje
- Halkaise kiinankaali, huuhtele kiinankaali ja poista kanta. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkkise paprika, poista siemenet ja kuutioi paprika.
- Kiehauta kattilassa vesi, suola ja sokeri, lisää joukkoon kiinankaali ja paprikakuutiot. Kun vesi kiehuu, keitä kasviksia minuutti.. Kaada kasvikset lävikköön, anna valua ja jäähtyä.
- Kuori ja raasta inkivääri ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kulhossa mausteseoksen ainekset ja sekoita joukkoon kiinankaali-paprikaseos.
- Anna pikakimchin maustua jääkapissa puolisen tuntia ennen tarjoilua.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Blondikeittiön pikakimchi