Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Blondin parmankinkkupäärynät

Tämä lämmin ja hedelmäinen salaatti sopii niin alkupalaksi kuin illanistujaisten pikkuruoaksi. Tekeminen on vaivatonta ja ruoka on pöydässä alle puolessa tunnissa. Ohjeessa ainesuhteet vaihtelevat riippuen siitä, tarjoatko päärynöitä alkupalana vai pääruokana.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 2-4 kpl päärynöitä
  • 8-16 siivua ilmakuivattua kinkkua
  • 1 pussi salaattisekoitusta
  • 100 g fetajuustoa
  • 2-3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Kastike

  • 2 rkl neitsytoliiviöljyä
  • (1 rkl pähkinä- tai tryffeliöljyä)
  • 1 rkl blasamicoa
  • ripaus sormisuolaa
  • ¼ tl vastarouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Pistä uunin grillivastukset kuumenemaan 250-asteeseen.
  2. Lohko päärynät pitkittäin 4-6 osaan. Kääri jokaisen päärynälohkon ympärille suikale ilmakuivattua kinkkua. Grillaa hedelmälohkoja 250-asgteisessa uunissa grillivastuksen alla, kunnes kinkku on rapeaa. Tämä vie aikaa 10-15 minuuttia.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa. Lisää salaattiseos ja pyöräytä.
  4. Nostele salaatti annoslautasille tai isolle tarjoiluvadille. Asettele päälle kuumat päärynälohkot ja rouhi pinnalle mustapippuria. Murentele feta salaatille ja viimeistele annokset paahdetuilla pinjansiemenillä.
  5. Tarjoa heti.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Blondin parmankinkkupäärynät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.