Reseptit
yli 60 min
Borssikeitto
Ainekset
Lisää kauppalistalle
(pala potkaa)
6-8
punajuurta
3
porkkanaa
1
palsternakka
1/2-1
selleriä
1-2
sipulia
1/2
valkokaalia
öljyä tai potkan rasvaa
1
lihaliemikuutio
50 g
tomaattisosetta
1 l
vettä
1-2
valkosipulinkynttä
musta- ja maustepippuria
1
laakerinlehti
rakuunaa, persiljaa
etikkaa, sokeria, suolaa
Valmistusohje
- Vahvan maun keitolle antaa jo edellisenä päivänä liemijuureksien ja suolan maustamassa vedessä keitetty potka. Anna kypsän potkan jäähtyä liemessään, poista rasva ja irrota liha luista.
- Pese, kuori ja suikaloi juurekset. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna rasva. Lisää punajuuri- ja porkkanasuikaleet ja kääntele niitä rasvassa. Sekoita joukkoon muut kasvikset. Lisää vettä ja lihaliemikuutio tai lihalientä ja mausteeksi musta- ja maustepippuria, pieni laakerinlehti ja kuivattua rakuunaa.
- Keitä 20-30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota ne erikseen öljyssä. Lisää liha, makkara tai savukinkku sopivina paloina. Tarjoa sipulisilppu erikseen, jos kaikki eivät pidä sipulista.
- Mausta keitto tomaattisoseella, etikalla, sokerilla, persiljalla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa kermaviilin tai smetanan ja ruisleivän kanssa.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Borssikeitto