Reseptit
yli 60 min

Borssikeitto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
(pala potkaa)
6-8 punajuurta
3 porkkanaa
1 palsternakka
1/2-1 selleriä
1-2 sipulia
1/2 valkokaalia
öljyä tai potkan rasvaa
1 lihaliemikuutio
50 g tomaattisosetta
1 l vettä
1-2 valkosipulinkynttä
musta- ja maustepippuria
1 laakerinlehti
rakuunaa, persiljaa
etikkaa, sokeria, suolaa

Valmistusohje

  1. Vahvan maun keitolle antaa jo edellisenä päivänä liemijuureksien ja suolan maustamassa vedessä keitetty potka. Anna kypsän potkan jäähtyä liemessään, poista rasva ja irrota liha luista.
  2. Pese, kuori ja suikaloi juurekset. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna rasva. Lisää punajuuri- ja porkkanasuikaleet ja kääntele niitä rasvassa. Sekoita joukkoon muut kasvikset. Lisää vettä ja lihaliemikuutio tai lihalientä ja mausteeksi musta- ja maustepippuria, pieni laakerinlehti ja kuivattua rakuunaa.
  3. Keitä 20-30 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota ne erikseen öljyssä. Lisää liha, makkara tai savukinkku sopivina paloina. Tarjoa sipulisilppu erikseen, jos kaikki eivät pidä sipulista.
  4. Mausta keitto tomaattisoseella, etikalla, sokerilla, persiljalla ja tarvittaessa suolalla. Tarjoa kermaviilin tai smetanan ja ruisleivän kanssa.

Avainsanat

Avainsanat: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Borssikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X