Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Brisket

Brisket on Texasin kansallisruoka. Sen valmistus vaatii aikaa, mutta se palkitaan. Liha haudutetaan uunissa ja viimeistellään grillissä kauniin väriseksi. Leivinjauheen tarkoitus on edistää lihan maustumista.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Brisket

  • 1 ½ kg naudan brisketiä eli naudan rintaa
  • 1 l vahvaa lihalientä tai olutta

Mausteseos

  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl leivinjauhetta
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl valkosipulijauhetta
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl chilijauhetta
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa

Valmistusohje

Brisket valmistuu helposti näin:

  1. Valmista rub-mausteseos sekoittamalla yhteen kaksi ruokalusikallista fariinisokeria, kaksi ruokalusikallista leivinjauhetta, kaksi teelusikallista suolaa, kaksi teelusikallista mustapippuria, kaksi teelusikallista korianteria, kaksi teelusikallista valkosipulijauhetta, kaksi teelusikallista savupaprikajauhetta, kaksi teelusikallista chilijauhetta ja kaksi teelusikallista juustokuminaa. 
  2. Pyyhi puolitoista kiloa naudan briskettiä eli rintaa kuivaksi. Hiero mausteseos kauttaaltaan lihan pintaan. Nosta liha uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin. Anna maustua huoneenlämmössä muutama tunti. 
  3. Kaada vuokaan litra vahvaa lihalientä tai olutta, kunnes neste peittää lihan kokonaan. Peitä tiiviisti foliolla. 
  4. Nosta vuoka 125-asteiseen uuniin kuudeksi tunniksi. Ota vuoka uunista ja anna jäähtyä foliota avaamatta huoneenlämpöiseksi. Nosta vuoka jääkaappiin yön yli. 
  5. Nosta liha mausteliemestä ja pyyhi kuivaksi. Grillaa lihaa kuumassa grillissä välillä käännellen, kunnes se on saanut kauniin värin pintaansa ja on läpikotaisin lämmennyt. Jos haluat pintaan savuista makua, pane grilliin lämmönlähteen lähelle löyhään folioon käärittyjä savustuspuruja ja grillaa lihaa mahdollisimman paljon grillin kansi kiinni. 
  6. Leikkaa valmis brisket ohuiksi viipaleiksi.

Vinkki! Tarjoa brisket leivän, salaatin sekä salsa verden kanssa.

brisket

Lue myös Anna.fi: Naudan pihvi ja salsa verde


Kommentoi

Kommentoi juttua: Brisket

Sinun täytyy kommentoidaksesi.