Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Broileri-kvinoasalaatti

Kvinoa tuo ruokaisan lisän erilaisiin salaatteihin. Kvinoasalaatin viimeistelee ananasvinegrette, joka sopii hyvin myös broilerin makupariksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Broileri-kvinoasalaatti:

  • 2 ½ dl kvinoa-kikherneseosta (GoGreen)
  • 200 g pakastemaissia
  • 2 porkkanaa
  • 2-3 varsisellerin vartta
  • 1 prk (227 / 139 g) säilykeananasrenkaita
  • 2-3 kypsää broilerinfileetä
  • 3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Ananasvinegretti:

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl säilykeananaksen mehua
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 tl sinappia
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Broileri-kvinoasalaatti tehdään helposti näin:

1. Broileri-kvinoasalaatti valmistuu näin helposti ja nopeasti. Mittaa kvinoaseos tiheään siivilään ja huuhtele huolella lämpimällä vedellä. Kaada puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla, miedolla lämmöllä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa pakastemaissit mukaan kiehumaan niin, että ne kiehuvat vain noin 2 minuuttia. Valuta seos huolella.

2. Kuori ja halkaise porkkanat pituussuunnassa. Leikkaa porkkanat ja varsisellerit ohuiksi viipaleiksi. Valuta ananasmehu talteen ja pilko ananakset sekä broilerit.

3. Ravista kaikki kastikkeen ainekset huolella sekaisin kannellisessa purkissa. Sekoita salaatin broileri-kvinoasalaatin ainekset keskenään ja valuta kastike joukkoon tai tarjoile broileri-kvinoasalaatti ja kastike erikseen.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/18.

Kvinoa sopii myös näihin salaatteihin: 

kvinoatabbouleh

Kvinoa-tabboulehsalaatti

Kasvis-halloumipihvit ja kvinoaa

Kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti

Sieni-kvinoasalaatti

Sieni-kvinoasalaatti

Anna.fi: Lohi-kvinoasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Broileri-kvinoasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.