Reseptit
alle 30 min
4

Broileri-kvinoasalaatti

Kvinoa tuo ruokaisan lisän erilaisiin salaatteihin. Kvinoasalaatin viimeistelee ananasvinegrette, joka sopii hyvin myös broilerin makupariksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Broileri--kvinoasalaatti:

2 1/2 dl kvinoa-kikherneseosta (GoGreen)
200 g pakastemaissia
2 porkkanaa
2-3 varsisellerin vartta
1 prk (227 / 139 g) säilykeananasrenkaita
2-3 kypsää broilerinfileetä
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Ananasvinegretti:

1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl säilykeananaksen mehua
1 rkl hunajaa
2 tl sinappia
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Mittaa kvinoaseos tiheään siivilään ja huuhtele huolella lämpimällä vedellä. Kaada puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla, miedolla lämmöllä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa pakastemaissit mukaan kiehumaan niin, että ne kiehuvat vain noin 2 minuuttia. Valuta seos huolella.

2. Kuori ja halkaise porkkanat pituussuunnassa. Leikkaa porkkanat ja varsisellerit ohuiksi viipaleiksi. Valuta ananasmehu talteen ja pilko ananakset sekä broilerit.

3. Ravista kaikki kastikkeen ainekset huolella sekaisin kannellisessa purkissa. Sekoita salaatin ainekset keskenään ja valuta kastike joukkoon tai tarjoile erikseen.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/18.

Kvinoa sopii myös näihin salaatteihin: 

kvinoatabbouleh

Kvinoa-tabboulehsalaatti

Kasvis-halloumipihvit ja kvinoaa

Kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti

Sieni-kvinoasalaatti

Sieni-kvinoasalaatti

Anna.fi: Lohi-kvinoasalaatti

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.