Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Broileri-kvinoasalaatti

Broileri-kvinoasalaatti vie kovemmankin nälän. Salaatti viimeistellään raikkaalla ananasvinegrettellä. Voit hyödyntää salaattiin edellispäivän uunibroilerin rippeet.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Broileri-kvinoasalaatti:

2 1/2 dl kvinoa-kikherneseosta (GoGreen)
200 g pakastemaissia
2 porkkanaa
2-3 varsisellerin vartta
1 prk (227 / 139 g) säilykeananasrenkaita
2-3 kypsää broilerinfileetä
3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
Mainos

Ananasvinegretti:

1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl säilykeananaksen mehua
1 rkl hunajaa
2 tl sinappia
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Broileri-kvinoasalaatti valmistuu näin helposti ja nopeasti. Mittaa kvinoaseos tiheään siivilään ja huuhtele huolella lämpimällä vedellä. Kaada puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla, miedolla lämmöllä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa pakastemaissit mukaan kiehumaan niin, että ne kiehuvat vain noin 2 minuuttia. Valuta seos huolella.

2. Kuori ja halkaise porkkanat pituussuunnassa. Leikkaa porkkanat ja varsisellerit ohuiksi viipaleiksi. Valuta ananasmehu talteen ja pilko ananakset sekä broilerit.

3. Ravista kaikki kastikkeen ainekset huolella sekaisin kannellisessa purkissa. Sekoita salaatin broileri-kvinoasalaatin ainekset keskenään ja valuta kastike joukkoon tai tarjoile broileri-kvinoasalaatti ja kastike erikseen.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 16/18.

Kvinoa sopii myös näihin salaatteihin: 

kvinoatabbouleh

Kvinoa-tabboulehsalaatti

Kasvis-halloumipihvit ja kvinoaa

Kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti

Sieni-kvinoasalaatti

Sieni-kvinoasalaatti

Anna.fi: Lohi-kvinoasalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Broileri-kvinoasalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X