Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kvinoa-tabboulehsalaatti

Salaatit tuovat noutopöytään väriä ja raikkautta. Kvinoasalaatin voit tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja laittaa jääkaappiin maustumaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Kvinoa-tabboulehsalaatti

  • 2 ½ dl kvinoaa
  • 500 g luumutomaatteja
  • 1 kurkku
  • 3 kevätsipulinvartta
  • 1 rs (50 g) rucolaa
  • 1 ½ dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, basilikaa, minttua

Kastike

  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kvinoa-tabboulehsalaatti tehdään helposti näin:

1. Nosta kvinoa tiheään siivilään ja huuhtele huolella kylmällä vedellä. Kaada kvinoa puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolella.

2. Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi kurkku ja pilko kevätsipulivarret. 3. Sekoita kastikkeen ainekset. Nosta kulhoon kaikki salaatin ainekset ja kastike. Sekoita varovaisesti nostellen. Tarjoa kvinoa-tabboulehsalaatti esimeriksi lounassalaattina tai noutopöydän tarjottavana.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 9/17.

Vinkki: Proteiinipitoinen kvinoa on erinomainen vaihtoehto riisille

Lue myös Anna.fi: Unohda palaveripullat – tee kvinoasta täydellinen salaatti työpaikalle


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kvinoa-tabboulehsalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.