Reseptit
alle 30 min
8

Kvinoa-tabboulehsalaatti

Salaatit tuovat noutopöytään väriä ja raikkautta. Kvinoasalaatin voit tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja laittaa jääkaappiin maustumaan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 1/2 dl kvinoaa
500 g luumutomaatteja
1 kurkku
3 kevätsipulinvartta
1 rs (50 g) rucolaa
1 1/2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, basilikaa, minttua

Kastike

1 sitruunan raastettu kuori
1/2 dl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
1 puristettu valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Nosta kvinoa tiheään siivilään ja huuhtele huolella kylmällä vedellä. Kaada kvinoa puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolella.

2. Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi kurkku ja pilko kevätsipulivarret.
3. Sekoita kastikkeen ainekset. Nosta kulhoon kaikki salaatin ainekset ja kastike. Sekoita varovaisesti nostellen.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 9/17.

Ruokaisat salaatti valmistat myös näin:

tabouleh-salaatti

Tabouleh-salaatti

Tabbouleh ohrasta

Tabbouleh-salaatti ohrasta

kasvis-burgursalaatti

Kasvis-bulgursalaatti

Ruoka.fi: Tabbouleh-salaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kvinoa-tabboulehsalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X