Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kvinoa-tabboulehsalaatti

Salaatit tuovat noutopöytään väriä ja raikkautta. Kvinoasalaatin voit tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja laittaa jääkaappiin maustumaan.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

  • 2 ½ dl kvinoaa
  • 500 g luumutomaatteja
  • 1 kurkku
  • 3 kevätsipulinvartta
  • 1 rs (50 g) rucolaa
  • 1 ½ dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, basilikaa, minttua

Kastike

  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ dl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • ripaus suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Nosta kvinoa tiheään siivilään ja huuhtele huolella kylmällä vedellä. Kaada kvinoa puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolella.

2. Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi kurkku ja pilko kevätsipulivarret. 3. Sekoita kastikkeen ainekset. Nosta kulhoon kaikki salaatin ainekset ja kastike. Sekoita varovaisesti nostellen.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 9/17.

Ruokaisat salaatti valmistat myös näin:

tabouleh-salaatti

Tabouleh-salaatti

Tabbouleh ohrasta

Tabbouleh-salaatti ohrasta

kasvis-burgursalaatti

Kasvis-bulgursalaatti

Ruoka.fi: Tabbouleh-salaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kvinoa-tabboulehsalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.