Kvinoa-tabboulehsalaatti
Salaatit tuovat noutopöytään väriä ja raikkautta. Kvinoasalaatin voit tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja laittaa jääkaappiin maustumaan.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Kvinoa-tabboulehsalaatti
- 2 ½ dl kvinoaa
- 500 g luumutomaatteja
- 1 kurkku
- 3 kevätsipulinvartta
- 1 rs (50 g) rucolaa
- 1 ½ dl hienonnettuja yrttejä, esim. lehtipersiljaa, basilikaa, minttua
Kastike
- 1 sitruunan raastettu kuori
- ½ dl sitruunamehua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Kvinoa-tabboulehsalaatti tehdään helposti näin:
1. Nosta kvinoa tiheään siivilään ja huuhtele huolella kylmällä vedellä. Kaada kvinoa puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta huolella.
2. Halkaise tomaatit, poista kannat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi kurkku ja pilko kevätsipulivarret. 3. Sekoita kastikkeen ainekset. Nosta kulhoon kaikki salaatin ainekset ja kastike. Sekoita varovaisesti nostellen. Tarjoa kvinoa-tabboulehsalaatti esimeriksi lounassalaattina tai noutopöydän tarjottavana.
Resepti on julkaistu Kotiliedessä 9/17.
Vinkki: Proteiinipitoinen kvinoa on erinomainen vaihtoehto riisille
Lue myös Anna.fi: Unohda palaveripullat – tee kvinoasta täydellinen salaatti työpaikalle
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kvinoa-tabboulehsalaatti