![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2007/12/broileripatee.jpg?s=a83b8aa279c01c7d763daf631b15a0a6&fit=crop)
Broileripatee mikrossa
Broileripatee valmistuu vikkelästi mikrossa. Voit tehdä pateesta tällä ohjeella kahden kerroksen pateen tai perinteisemmän broileripateen.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 7 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
vuokaan:
- 1 ruukku persiljaa
- 1 tl rakuunaa
- 1 valkosipulinkynsi
patee:
- 600 g jauhettua, raakaa broilerinlihaa
- 2 kananmunaa
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 tl suolaa, valkopippuria
- 2 dl maitoa
- 2 dl ranskankermaa
väliin:
- 75 g raastettua porkkanaa
- 1-2 tl paprikajauhetta
- (yrttisuolaa, muskottipähkinää)
- ½ rkl perunajauhoja
- 1 keltuainen
Valmistusohje
Broileripatee valmistuu mikrossa helposti näin:Broileripatee mikrossa
- Hienonna persilja, valkosipuli ja rakuuna laudalla ja sekoita. Voitele mikroaaltouuniin sopiva 1,5 litran vetoinen vuoka (esimerkiksi lasinen Pyrex-rengasvuoka). Voitele vuoka ja sirottele maustehake pohjalle.
- Hienonna luuton broilerinliha (esimerkiksi monitoimikoneessa), lisää munat, perunajauho, suola, valkopippuri, maito ja 1 dl ranskankermaa tasaiseksi massaksi. Levitä seoksesta puolet vuokaan.
- Sekoita lopun ranskankerman joukkoon hienoksi raastettu porkkana, paprikajauhetta, perunajauhoa ja mausta vähän yrttisuolalla ja muskottipähkinällä. Levitä punainen seos vuokaan ja lisää loput murekeseoksesta sen päälle.
- Kypsennä kannen alla mikroaaltouunissa ensin täysteholla (850 W) 5 minuuttia ja sitten 2/3 teholla noin 7 minuuttia. Tarkista kypsyys välillä ja muista, että kypsyminen jatkuu vielä vähän aikaa lämmön tasaantuessa.
Ohje: Sari Nieminen, Kausala
Vinkki: Vuoasta voi jättää valkosipulin ja punaisen täytteen pois. Tällöin maultaan lempeä patee on hyvää myös kylmänä vaikka lasten välipalaksi tai evääksi. Broileripatee maistuu patongin, salaatin ja mausteyrteillä sekä sitruunapippurilla maustetun kermaviilin kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin valmistuu riistapatee
Kommentoi
Kommentoi juttua: Broileripatee mikrossa