Reseptit
yli 60 min
10

Sienipatee

Sienipatee valmistuu vesihauteessa. Kirveli antaa sienipateelle hienostuneen maun. Sen kanssa nautitaan rapeaa näkkileipää.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sienipatee

500 g tuoreita herkkusieniä tai metsäsieniä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 rkl öljyä
2 dl kermaa
4 kananmunaa
1-1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
2 tl kuivattua kirveliä
2 rkl tuoretta lehtipersiljaa

Koristeluun:

tuoretta kirveliä
sieniä

Valmistusohje

1. Pese ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Kuumenna voi ja öljy pannulla, ja kuullota sipuleita pari minuuttia. Lisää sienet ja kypsennä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Jäähdytä.

3. Hienonna sienet ja sipulit karkeaksi massaksi tehosekoittimessa. Sekoita massaan kananmunat ja kerma. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.

4. Voitele leipävuoka (2 l) öljyllä ja vuoraa leivinpaperilla, sillä patee tarttuu helposti vuokaan. Kaada massa vuokaan. Nosta vuoka uunivuokaan. Kaada kiehuvaa vettä noin puoliväliin uunivuokaa. Nosta varovasti uuniin ja kypsennä vesihauteessa 180 lämpöasteessa noin 40–50 minuuttia. Kokeile kypsyyttä terävällä puukon kärjellä. Jos kärkeen ei jää massaa, patee on kypsää. Kumoa hieman jäähtyneenä.

5. Koristele pinta tuoreella kirvelillä ja paistetuilla sienillä. Tarjoa näkkleivän kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 22/17.

Patee ihastuttaa julhapöydässä:

juurespatee

Juurespatee

Savulohipatee

Savulohipatee

Maalaispatee jouluruoka

Maalaispatee

Ruoka.fi: Juhlava hirvipatee

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sienipatee

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X