Chili-tonnikalanuudelit
Chili-tonnikalanuudelit tehdään kuivakaapin antimista. Kiehautettu öljy nostaa makuelämyksen uudelle tasolle.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Chili-tonnikalanuudelit, kastike
- 1 valkosipulinkynsi
- 40 g tuoretta inkivääriä
- 2 rkl maapähkinätahnaa
- 1 rkl korealaista chilitahnaa (Gochujang)
- 1 rkl makeaa soijakastiketta
- 4 rkl seesamiöljyä
- 4 rkl rypsiöljyä
Lisäksi
- 4 annosta pikanuudeleita
- 1 limetin puristettu mehu
- 4 kevätsipulinvartta
- 1 ruukku korianteria
- 2 tlk (á 200/150 g) tonnikalaa
Valmistusohje
Chili-tonnikalanuudelit valmistuvat helposti näin:
1. Keitä neljä annosta pikanuudeleita vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Ota desilitra keitinvettä sivuun kastiketta varten. Valuta nuudelit.
2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja 40 grammaa inkivääriä lämpöä kestävään kulhoon. Sekoita joukkoon kaksi ruokalusikallista maapähkinätahnaa, ruokalusikallinen korealaista chilitahnaa eli gochujangia ja ruokalusikallinen makeaa soijakastiketta.
3. Mittaa neljä ruokalusikallista seesamiöljyä ja neljä ruokalusikallista rypsiöljyä pieneen kattilaan ja lämmitä kuumaksi. Kaada kuuma öljy maustetahnaan ja sekoita nopeasti. Ohenna kastiketta keitinvedellä ja mausta yhden limetin puristetulla mehulla.
4. Sekoita nuudelit kastikkeeseen. Hienonna neljä kevätsipulinvartta ja ruukku korianteria. Lisää ne sekä kaksi tölkkiä tonnikalaa nuudelien joukkoon ja sekoita. Tarjoa chili-tonnikalanuudelit heti.
Vinkki! Tonnikalasta valmistuvat myös maukkaat ja sopivan tuliset tonnikalapaninit.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/2022.
Lue myös Anna.fi: Nuudeliwokki
Kommentoi
Kommentoi juttua: Chili-tonnikalanuudelit