Reseptit
yli 60 min
4

Kirkas kasvis-nuudelikeitto

Itse tehty kasvis­liemi voittaa heit­tämällä kaupan kasvisliemikuu­tiot. Sujauta kat­tilaan roppakaupalla kasviksia ja keitä noin tunti. Osan liemestä voi pakastaa ja käyttää myöhem­min.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kasvisliemi:

1 porkkana
1 varsi varsiselleriä
1 sipuli
1 purjo
2 laakerinlehteä
1 kokonainen valkosipuli
1 tl kokonaisia mustapippureita
2 l vettä

Kasviskeittoon:

2 pötköä ramen-nuudeleita (Go-Tan)
2 vartta varsiselleriä
300 g parsakaalia
100 g vihreitä papuja
50 g lehtikaalia
1 1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Kasvis-nuudelikeiton päälle:

1 (luomu)sitruuna

Valmistusohje

1. Kuori ja paloittele porkkana. Pese varsiselleri ja paloittele. Halkaise sipuli kuorineen. Halkaise purjo, pese mullat pois ja hienonna. Laita kaikki kasvikset ja mausteet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin ajan.

2. Keitä nuudelit ohjeen mukaan, valuta. Pese ja viipaloi selleri ohueksi. Halkaise parsakaalin kukinnot ja hienonna varret. Pese ja suikaloi lehtikaali.

3. Kaada siivilöity kasvisliemi kattilaan. Lisää kasvikset. Anna keiton kiehua 5–7 minuuttia.

4. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa nuudelit kulhoihin ja kauho keittoa päälle. Raasta päälle sitruunankuorta.

Annos kirkasta kasvis-nuudelikeittoa sisältää 220 kcal.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 01/19.

Kokeile myös näitä nuudelikeittoja:

kana-nuudelikeitto

Kana-nuudelikeitto

ramenkeitto

Ramenkeitto

vietnamilainen kanakeitto

Vietnamilainen kanakeitto

Anna.fi: Tofu-nuudelikeitto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kirkas kasvis-nuudelikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X