Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jouluinen dukkah-mausteseos

Hurmaa vieraasi ja ripottele ruokiin eksoottista dukkah-mausteseosta. Purkillinen jouluista dukkahia sopii hyvin lahjaksi tai joulun myyjäisiin.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 2 rkl suolattomia pistaasipähkinöitä
  • 2 rkl manteleita
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 2 tl korianterinsiemeniä
  • ¼ tl kokonaisia mustapippureita
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl kuivattuja karpaloita

Valmistusohje

Mitä on dukkah?

Alkuperältään egyptiläinen dukkah on monipuolinen mausteseos, jossa on yleensä erilaisia pähkinöitä, siemeniä ja mausteita, joskus myös yrttejä.

Kokeile seosta: • juuressalaatteihin • persimonjuustosalaattiin

• lihan, kalan tai broilerin jakasvisten maustamiseen • linssi-, bataatti- tai porkkanasosekeiton päälle • maalaisleivän ja oliiviöjyn kanssa dippinä

Jos kaipaat dukkahiin vaihtelua, vaihda pähkinöitä ja kuivamausteita tai jätä karpalot pois, ja korvaa ne esimerkiksi kuivatulla puolukalla.

Valmistusohje:

1. Paahda pistaaseja ja manteleita kuivalla pannulla noin 5 minuuttia, kunnes ne muuttuvat kullanruskeiksi, mutta älä polta. Siirrä lautasella ja jäähdytä.

2. Sekoita keskenään seesamin- ja korianterinsiemenet sekä mustapippurit. Paahda kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Jäähdytä.

3. Pane karpaloita lukuunottamatta kaikki mausteet tehosekoittimeen, ja jauha tasaiseksi seokseksi. Pienennä karpalot veitsellä ja lisää joukkoon.

Kokeile dukkah-mausteseosta esimerkiksi:

Dukkah

Dukkah-mausteseos

porkkanakeitto

Samettinen porkkanakeitto

dukkamaustettu nyhtöleipä

Dukkamaustettu nyhtöleipä

Ruoka.fi: Dukkapaneroitu broileri ja mausteinen porkkanasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluinen dukkah-mausteseos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.