Reseptit
30-60 min
10

Jouluinen dukkah-mausteseos

Hurmaa vieraasi ja ripottele ruokiin eksoottista dukkah-mausteseosta. Purkillinen jouluista dukkahia sopii hyvin lahjaksi tai joulun myyjäisiin.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 rkl suolattomia pistaasipähkinöitä
2 rkl manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
2 tl korianterinsiemeniä
1/4 tl kokonaisia mustapippureita
1/2 tl jauhettua kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
2 rkl kuivattuja karpaloita

Valmistusohje

Mitä on dukkah?

Alkuperältään egyptiläinen dukkah on monipuolinen mausteseos, jossa on yleensä erilaisia pähkinöitä, siemeniä ja mausteita, joskus myös yrttejä.

Kokeile seosta:
• juuressalaatteihin
• persimonjuustosalaattiin

• lihan, kalan tai broilerin jakasvisten maustamiseen
• linssi-, bataatti- tai porkkanasosekeiton päälle
• maalaisleivän ja oliiviöjyn kanssa dippinä

Jos kaipaat dukkahiin vaihtelua, vaihda pähkinöitä ja kuivamausteita tai jätä karpalot pois, ja korvaa ne esimerkiksi kuivatulla puolukalla.

Valmistusohje:

1. Paahda pistaaseja ja manteleita kuivalla pannulla noin 5 minuuttia, kunnes ne muuttuvat kullanruskeiksi, mutta älä polta. Siirrä lautasella ja jäähdytä.

2. Sekoita keskenään seesamin- ja korianterinsiemenet sekä mustapippurit. Paahda kuivalla pannulla 1–2 minuuttia. Jäähdytä.

3. Pane karpaloita lukuunottamatta kaikki mausteet tehosekoittimeen, ja jauha tasaiseksi seokseksi. Pienennä karpalot veitsellä ja lisää joukkoon.

Kokeile dukkah-mausteseosta esimerkiksi:

Dukkah

Dukkah-mausteseos

porkkanakeitto

Samettinen porkkanakeitto

dukkamaustettu nyhtöleipä

Dukkamaustettu nyhtöleipä

Ruoka.fi: Dukkapaneroitu broileri ja mausteinen porkkanasalaatti

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jouluinen dukkah-mausteseos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X