Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Chorizokeitto

Savuinen ja sopivan tulinen chorizo on niin maukas, ettei chorizokeitto juuri muita mausteita kaipaa. Linssit rikastavat sopan ruokaisaksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Chorizokeitto

  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 paprika
  • 1 ruukku persiljaa
  • 200 g chorizoa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 l vettä
  • 1 lihaleimikuutio
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 1 prk (380/230 g) vihreitä linssejä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl mustapippuria

Valmistusohje

Chorizokeitto valmistuu helposti näin:

  1. Kuori ja hienonna neljä valkosipulinkynttä ja yksi sipuli. Raasta porkkana ja pilko paprika. Hienon­na ruukku persiljaa. Viipaloi paketti eli 200 grammaa chorizomakkaraa.
  2. Kuumenna kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä kattilassa. Rus­kista makkarat. Lisää joukkoon si­pulit ja porkkanaraaste, paista hetki. Lisää litra vettä, liemikuutio ja 70 grammaa tomaat­tipyreetä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15 minuuttia. Lisää paprikat ja purkki valutettuja linssejä, keitä vielä 5 mi­nuuttia.
  3. Lisää keittoon persilja ja mausta se suolalla ja pippurilla.

Vinkki! Tarjoa chorizokeitto yön yli sämpylöiden kera.

chorizokeitto

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/2023.

Lue myös Anna.fi: Chorizominestrone


Kommentoi

Kommentoi juttua: Chorizokeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.