Chorizokeitto
Savuinen ja sopivan tulinen chorizo on niin maukas, ettei chorizokeitto juuri muita mausteita kaipaa. Linssit rikastavat sopan ruokaisaksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Chorizokeitto
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1 paprika
- 1 ruukku persiljaa
- 200 g chorizoa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 l vettä
- 1 lihaleimikuutio
- 70 g tomaattipyreetä
- 1 prk (380/230 g) vihreitä linssejä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Chorizokeitto valmistuu helposti näin:
- Kuori ja hienonna neljä valkosipulinkynttä ja yksi sipuli. Raasta porkkana ja pilko paprika. Hienonna ruukku persiljaa. Viipaloi paketti eli 200 grammaa chorizomakkaraa.
- Kuumenna kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä kattilassa. Ruskista makkarat. Lisää joukkoon sipulit ja porkkanaraaste, paista hetki. Lisää litra vettä, liemikuutio ja 70 grammaa tomaattipyreetä. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15 minuuttia. Lisää paprikat ja purkki valutettuja linssejä, keitä vielä 5 minuuttia.
- Lisää keittoon persilja ja mausta se suolalla ja pippurilla.
Vinkki! Tarjoa chorizokeitto yön yli sämpylöiden kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/2023.
Lue myös Anna.fi: Chorizominestrone
Kommentoi
Kommentoi juttua: Chorizokeitto