Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Chorizopyörykät

Maukas espanjalainen chorizo-raakamakkara antaa särmää myös lihapullille. Hitaasti haudutetun teen kanssa on mukava napsia pientä suolapalaa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Chorizopyörykät:

  • 1 pkt (280 g) chorizo-raakamakkaroita
  • 1 sipuli
  • 1 dl maitoa tai vettä
  • ½ dl korppujauhoja
  • 250 g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl savupaprikajauhetta

PINNALLE

  • 1 rkl ruokokidesokeria
  • ½ tl chilimausteseosta

Valmistusohje

1. Kuumenna paistipannu ja pursota pannulle chorizomakkaroiden sisus kuoristaan. Paista massaa keskilämmöllä samalla lastalla hienontaen pieniksi muruiksi, kunnes siitä irtoaa rasvaa. Hienonna sipuli ja lisää pannulle. Kääntele hetki. Nosta täyte jäähtymään.

2. Sekoita kulhossa maito tai vesi ja korppujauhot. Sekoita korppujauhoseokseen jauheliha, muna ja mausteet sekä jäähtynyt chorizoseos. Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä. Kypsennä uunissa 225 asteessa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia. Tai paista rasvassa pannulla keskilämmöllä pyöritellen noin 10 minuuttia.

3. Nosta pyörykät lopuksi puhtaalle, kuumalle pannulle. Lisää sokeri ja chilimauste ja paahda pyörykät kauniin ruskeiksi.

Lisää reseptejä:

Makkarakroketit Chipotlepyörykät Aasialaiset lihapullat Ruoka.fi: Chorizo-lammaspyörykät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Chorizopyörykät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.