Chorizopyörykät
Maukas espanjalainen chorizo-raakamakkara antaa särmää myös lihapullille. Hitaasti haudutetun teen kanssa on mukava napsia pientä suolapalaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
Ainekset
Chorizopyörykät:
- 1 pkt (280 g) chorizo-raakamakkaroita
- 1 sipuli
- 1 dl maitoa tai vettä
- ½ dl korppujauhoja
- 250 g jauhelihaa
- 1 kananmuna
- ½ tl suolaa
- ¼ tl savupaprikajauhetta
PINNALLE
- 1 rkl ruokokidesokeria
- ½ tl chilimausteseosta
Valmistusohje
1. Kuumenna paistipannu ja pursota pannulle chorizomakkaroiden sisus kuoristaan. Paista massaa keskilämmöllä samalla lastalla hienontaen pieniksi muruiksi, kunnes siitä irtoaa rasvaa. Hienonna sipuli ja lisää pannulle. Kääntele hetki. Nosta täyte jäähtymään.
2. Sekoita kulhossa maito tai vesi ja korppujauhot. Sekoita korppujauhoseokseen jauheliha, muna ja mausteet sekä jäähtynyt chorizoseos. Pyörittele massasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä. Kypsennä uunissa 225 asteessa leivinpaperoidulla pellillä noin 15 minuuttia. Tai paista rasvassa pannulla keskilämmöllä pyöritellen noin 10 minuuttia.
3. Nosta pyörykät lopuksi puhtaalle, kuumalle pannulle. Lisää sokeri ja chilimauste ja paahda pyörykät kauniin ruskeiksi.
Lisää reseptejä:
Makkarakroketit Chipotlepyörykät Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Chorizopyörykät