
Crostini di fegatini eli toscanalaiset kananmaksaleivät
Toscanassa on tyypillistä tarjota crostinien eli pienten alkupalaleipästen päällä broilerinmaksasta tehtyä tahnaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Maidoton
Ainekset
- 1 iso patonki
- 3-4 rkl oliiviöljyä
Broilerinmaksatahna:
- 300 g broilerinmaksaa (pakaste)
- 1 sipuli (pieni)
- 2 rkl voita
- 1 dl valkoviiniä
- 2 anjovis- tai sardellifileetä
- 2 rkl kapriksia
- 1 dl kanalientä tai valkoviiniä
- 2 tl tomaattipyreetä
- suolaa
- ripaus mustapippuria
Koristeeksi
- rucolaa tai parmesaaniraastetta
Valmistusohje
- Sulata broilerinmaksa ja valuta ja kuivaa se hyvin.
- Silppua sipuli ja hienonna se. Hienonna anjovisfileet.
- Kuullota sipulisilppu pannulla voissa. Lisää broilerinmaksa ja paista kunnes maksa on harmaantunut joka puolelta. Lisää pannulle valkoviini ja anna sen kiehahtaa.
- Lisää pannulle kaprikset, hienonnettu anjovis, kaprikset ja kanaliemi. Voit myös käyttää nesteenä valkoviiniä. Hauduta seosta noin 15 minuuttia. Lisää haudutuksen loppuvaiheessa tomaattipyree.
- Anna seoksen jäähtyä hieman ja soseuta se monitoimikoneessa tahnaksi. Italiassa näkee, että seos on myös vain hakattu tartarmaisiksi kuutioiksi.
- Mausta tahna suolalla ja pippurilla. Anna tahnan jäähtyä ennen käyttöä.
- Paahda patonkiviipaleet öljyllä sipaistulla pannulla. Anna jäähtyä ja levitä niiden päälle broilerinmaksatahnaa.
- Koristele crostinit joko rucolanlehdellä tai parmesaaniraasteella. Tarjoa alkupalana
- Katso myös: Mozzarella-sardelli-crostini ja Crostini rossi eli tomaattileipien ohjeet.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Crostini di fegatini eli toscanalaiset kananmaksaleivät