Reseptit
30-60 min
8

Himahella

Crostini di fegatini eli toscanalaiset kananmaksaleivät

Toscanassa on tyypillistä tarjota crostinien eli pienten alkupalaleipästen päällä broilerinmaksasta tehtyä tahnaa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 iso patonki
3-4 rkl oliiviöljyä

Broilerinmaksatahna:

300 g broilerinmaksaa (pakaste)
1 sipuli (pieni)
2 rkl voita
1 dl valkoviiniä
2 anjovis- tai sardellifileetä
2 rkl kapriksia
1 dl kanalientä tai valkoviiniä
2 tl tomaattipyreetä
suolaa
ripaus mustapippuria

Koristeeksi

rucolaa tai parmesaaniraastetta

Valmistusohje

  1. Sulata broilerinmaksa ja valuta ja kuivaa se hyvin.
  2. Silppua sipuli ja hienonna se. Hienonna anjovisfileet.
  3.  Kuullota sipulisilppu pannulla voissa. Lisää broilerinmaksa ja paista kunnes maksa on harmaantunut joka puolelta. Lisää pannulle valkoviini ja anna sen kiehahtaa.
  4. Lisää pannulle kaprikset, hienonnettu anjovis, kaprikset ja kanaliemi. Voit myös käyttää nesteenä valkoviiniä. Hauduta seosta noin 15 minuuttia. Lisää haudutuksen loppuvaiheessa tomaattipyree.
  5. Anna seoksen jäähtyä hieman ja soseuta se monitoimikoneessa tahnaksi. Italiassa näkee, että seos on myös vain hakattu tartarmaisiksi kuutioiksi.
  6. Mausta tahna suolalla ja pippurilla. Anna tahnan jäähtyä ennen käyttöä.
  7. Paahda patonkiviipaleet öljyllä sipaistulla pannulla. Anna jäähtyä ja levitä niiden päälle broilerinmaksatahnaa.
  8. Koristele crostinit joko rucolanlehdellä tai parmesaaniraasteella. Tarjoa alkupalana
  9. Katso myös: Mozzarella-sardelli-crostini ja Crostini rossi eli tomaattileipien  ohjeet.

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.