Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Dahl

Dahl vie makumatkalle Intiaan. Puolessa tunnissa valmistuu linssimuhennos, johon makua tuovat muun muassa korianteri ja curry.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Dahl

  • 2 dl punaisia kuivattuja linssejä
  • 6 dl vettä

Maustetahna

  • 4 tulista pientä chiliä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 tomaattia
  • 2 tl garam masala -mausteseosta
  • 2 tl currya
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl sinappijauhetta
  • ½ tl chilijauhetta
  • 1 rkl gheetä tai ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohje

Dahl valmistuu linsseistä helposti näin:

  1. Huuhtele kaksi desilitraa punaisia kuivattuja linssejä siivilässä. Laita huuhdellut linssit ja kuusi desilitraa vettä kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 15–20 minuuttia.
  2. Halkaise neljä tulista pientä chiliä. Kuori ja raasta neljä valkosipulinkynttä, sipuli ja inkivääri. Tarvitset ruokalusikallisen raastettua inkivääriä. Kuori ja pilko kaksi tomaattia. Yhdistä mausteet eli kaksi teelusikallista garam masalaa, kaksi teelusikallista currya, teelusikallinen kurkumaa, teelusikallinen jauhettua korianteria, teelusikallinen sinappijauhetta ja puoli teelusikallista chilijauhetta kipossa. Kuumenna ruokalusikallinen gheetä tai ruokaöljyä. Laita chilit, sipuli, valkosipuli ja inkivääri pannuun ja paista noin 5 minuuttia. Lisää mausteet ja paista hetki. Sekoita joukkoon tomaatit ja kypsennä 10 minuuttia.
  3. Sekoita mausteseos kypsien linssien joukkoon. Mausta dahl teelusikallisella suolaa, teelusikallisella sokeria ja puolikkaan sitruunan mehulla. Hauduta linssimuhennosta vielä noin 5 minuuttia.

Vinkki! Tarjoa dahl keitetyn riisin ja naanleivän kera.

dahl

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/2023.

Lue myös Anna.fi: Intialainen kasvis-linssicurry


Kommentoi

Kommentoi juttua: Dahl

Sinun täytyy kommentoidaksesi.