Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Daim-taatelikakku

Syksyn ja talven juhlien ehdoton kuivakakkuhitti ja suklaanystävän unelma on Daim-suklaalla rikastettu ja koristeltu suklaakuorrutettu taatelikakku.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Daim-taatelikakku:

500 g kuivattuja tai puolikuivattuja taateleita
1 1/2 dl vettä
400 g voita tai margariinia
2 1/2 dl fariinisokeria
5 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl suolaa
1/2 pkt (à 57 g) Daim-suklaata
200 g kermaviiliä

vuokaan:

voita tai margariinia ja korppujauhoja

kuorrutus:

1 dl kuohukermaa
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
25 g tummaa suklaata

koristeeksi:

1/2 pkt (à 57 g) Daim-suklaata

Valmistusohje

1. Poista taateleista mahdolliset siemenet. Saksi taatelit pienemmiksi ja nosta kattilaan veden kanssa. Keitä muutama minuutti. Soseuta ja anna jäähtyä.

2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen huolella vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja rouhi puolikas Daim-patukka pieniksi joukkoon. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jäähtynyttä taatelisosetta, kuivia aineita sekä kermaviiliä. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

3. Voitele ja korppujauhota 2,5-litrainen kakkuvuoka. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla reilun tunnin ajan. Kokeile kypsyys tikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.

4. Keitä kuorrutusta varten kermaa ja sokereita 10–15 minuuttia, kunnes seos muuttuu kinuskimaiseksi. Nosta kattila syrjään. Nosta kinuskin joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi.

5. Valuta kinuski kakun kuorrutteeksi ja rouhi loppu Daim-suklaa koristeeksi.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

daim-taatelikakku

Tästä ei taatelikakku parane. Daim-rouheella viimeistelty mehevä kahvikakku on joulun hitti! Kuva: Paula Kukkonen

Suu sulaa myös näihin jouluisiin kakkuihin:

Espresso-suklaakakku

Suklaakakku

portviini-taatelikakku

Portviini-taatelikakku

taatelikakku

Mehevä taatelikakku

Ruoka.fi: Terästetty taateli-omenakakku

Keskustelu

Kommentoi juttua: Daim-taatelikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X