Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Dalmatialainen mustekalasalaatti

Tämä herkullinen ja ruokaisa salaatti on matkamuisto Kroatiasta. Dalmatialainen keittiö on tunnettu merenelävistään.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 500 g  pakastettuja mustekalanpoikasia
  • 1 punainen chili
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • 2 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 6 perunaa (Rosamunda)
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • Provencen yrttiseosta
  • 1 punasipuli
  • 200 g pakastepapuja
  • 2-3 rkl silputtua korianteria/lehtipersiljaa

Valmistusohje

 

  1. Sulata mustekalat ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa mustekalat isohkoiksi suupaloiksi, ne kutistuvat hieman kypsentäessä. Huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Valmista marinadi halkaisemalla chili, poista siemenet. Kuumenna puolet oliiviöljystä ja lisää  hienonnetut valkosipulit sekä chili pannulle. Lisää hetken kuluttua öljyyn mustekalat. Paista mustekaloja muutama minuutti sekoitellen ja kumoa sitten tarjoilukulhoon.
  3. Purista mustekalojen päälle yhden sitruuunan mehu ja rouhi päälle reilusti suolaa. Rouhi myös hieman mustapippuria ja lorauta päälle loput oliiviöljystä. Sekoita.
  4. Pese ja lohko perunat veneiksi. Pyöräytä ne öljyn ja mausteiden sekoituksessa ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpannulle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  5. Kuori ja suikaloi punasipuli.  Hienonna korianteri/persilja. Sekoita perunat, sipuli, sulatetut pavut ja yrttisilppu mustekalojen joukkoon.
  6.  Tarjoa lämpimänä tai vaihtoehtoisesti anna maustua vielä muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Dalmatialainen mustekalasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.