Dalmatialainen mustekalasalaatti
Tämä herkullinen ja ruokaisa salaatti on matkamuisto Kroatiasta. Dalmatialainen keittiö on tunnettu merenelävistään.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 500 g pakastettuja mustekalanpoikasia
- 1 punainen chili
- ½ dl oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 sitruuna
- 2 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 6 perunaa (Rosamunda)
- oliiviöljyä
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- Provencen yrttiseosta
- 1 punasipuli
- 200 g pakastepapuja
- 2-3 rkl silputtua korianteria/lehtipersiljaa
Valmistusohje
- Sulata mustekalat ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa mustekalat isohkoiksi suupaloiksi, ne kutistuvat hieman kypsentäessä. Huuhtele kylmällä vedellä.
- Valmista marinadi halkaisemalla chili, poista siemenet. Kuumenna puolet oliiviöljystä ja lisää hienonnetut valkosipulit sekä chili pannulle. Lisää hetken kuluttua öljyyn mustekalat. Paista mustekaloja muutama minuutti sekoitellen ja kumoa sitten tarjoilukulhoon.
- Purista mustekalojen päälle yhden sitruuunan mehu ja rouhi päälle reilusti suolaa. Rouhi myös hieman mustapippuria ja lorauta päälle loput oliiviöljystä. Sekoita.
- Pese ja lohko perunat veneiksi. Pyöräytä ne öljyn ja mausteiden sekoituksessa ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpannulle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
- Kuori ja suikaloi punasipuli. Hienonna korianteri/persilja. Sekoita perunat, sipuli, sulatetut pavut ja yrttisilppu mustekalojen joukkoon.
- Tarjoa lämpimänä tai vaihtoehtoisesti anna maustua vielä muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Dalmatialainen mustekalasalaatti