Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Dieettileivos

Raikas dieettileivos on gluteeniton, laktoositon, maidoton, vähärasvainen, vähäkolesterolinen ja vähäsokerinen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Pohja:

  • 4 kpl kananmunia
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

täyte:

  • 2 dl kasvipohjaista vaniljakastiketta
  • 4 dl soseutettua mangoa
  • tai 2 tlk, à 425 g, säilöttyä mangoa
  • 2 dl soijajogurttia
  • ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ dl sitruunamehua
  • 6 kpl liivatelehtiä

pinnalle:

  • 2 tlk (425 g) säilöttyä mangoa
  • 2 dl mangotuoremehua
  • 2 kpl liivatelehtiä

Valmistusohje

  1. Peitä uunipelti leivinpaperilla ja voitele se kevyesti laktoosittomalla rasvalla. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita perunajauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa.
  2. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos joukkoon siivilän läpi seuloen. Levitä taikina pellille ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Levitä leivinalustalle leivinpaperi ja ripota sille kookoshiutaleita. Kumoa kypsä torttu levy leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt torttulevy kahteen yhtä suureen, irtoreunaisen vuoan tai kakkurenkaan kokoiseen osaan. Leikkaa reunat siisteiksi ja pane toinen kakkulevy vuokaan tai kakkurenkaaseen.
  4. Pane liivatelehdet noin kymmeneksi minuutiksi kylmään veteen. Sekoita kaurapohjainen vaniljakastike, soijajogurtti, mangosose, sokeri vanilja ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori. Kiehauta sitruunamehu ja sulata vedestä puristetut liivatelehdet mehuun. Lisää liivateseos täyteainesten joukkoon. Anna hyytyä hetken aikaa jääkaapissa. Kaada hieman hyytynyt seos kakkulevylle ja aseta toinen levy päälle.
  5. Valuta mangosäilykkeistä neste ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Korista pinta mangoviipaleilla. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Kuumenna puolet mehusta kiehuvaksi. purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan mehuun. Lisää seos hyvin sekoittaen kylmän mehun joukkoon ja anna hetken hyytyä. Kaada kiille mangoviipaleille ja hyydytä seuraavaan päivään tai noin 4 tuntia jääkaapissa.

Katso myös: Kevyempi pannukakku rahkasta ja hurmaava marjasurvos


Kommentoi

Kommentoi juttua: Dieettileivos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.