Reseptit
yli 60 min
6

Rahkapannukakku ja marjasurvos

Maitorahka tekee pannarista ruokaisamman ja antaa proteiinilisän.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 prk (250 g) maitorahkaa
6 dl maitoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Lisäksi:

200 g kuningatarmarjasekoitusta (pakaste)
2-4 rkl hunajaa
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Notkista maitorahkaa kulhossa. Lisää maito, sokerit, suola ja munat, sekoita hyvin. Lisää jauhot ja sulatettu rasva, sekoita huolellisesti, mutta älä vaivaa. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä 30 minuuttia.

2. Kaada leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (25 x 30 cm). Paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ja leikkaa paloiksi.

3. Sulata marjat ja mausta hunajalla. Tarjoa lisäksi löysäksi vatkattua kermaa tai vaniljajäätelöä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 4/18.

Lisää lettuja ja pannareita:

ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaan pannukakku

syrnikit ermavaahdon ja vadelmien kera

Syrnikit kermavaahdon ja vadelmien kera

Maailman parhaat letut

Ruoka.fi: Amerikkalaiset ricottaletut

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rahkapannukakku ja marjasurvos

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X