Reseptit
30
Kiitos

Espanjalaiset nougatpalat eli manteliturrón

Espanjassa herkutellaan jouluna mantelikaramelleilla. Manteliturrón on perinteinen espanjalainen jouluherkku jo tuhansien vuosien takaa. Tarvitset vain kolme ainetta tämän viettelevän herkun valmistamiseen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Espanjalaiset nougatpalat eli manteliturrón:

4 dl kuorittuja manteleita
3 dl hunajaa
3 valkuaista

Koristeluun:

tomusokeria

Valmistusohje

1. Paahda mantelit 170 asteessa kauniin vaaleanruskeiksi. Jäähdytä hyvin ja rouhi kevyesti veitsellä.

2. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kuumenna hunaja. Laita valkuaisvaahto isoon paksupohjaiseen kattilaan. Kaada hunajaa valkuaisvaahdon joukkoon ja vatkaa samalla voimakkaasti sähkövatkaimella. Pidä kattila keskilämmöllä. Jatka vatkaamista noin 20 minuuttia ja pidä kattila liedellä. Seos paksuuntuu ja muuttaa väriään kauniin paahteiseksi. Vatkaa koko ajan pohjia myöten, jotta massa ei pala pohjaan. Se saa paahtua, mutta ei palaa. Noin 20 minuutin jälkeen voit tehdä testin. Ota vaahtoa lusikkaan ja nosta kylmään. Jos vaahto jähmettyy kylmässä, se on kuumennettu tarpeeksi lämpimäksi.

3. Sekoita joukkoon mantelirouhe. Kaada seos vuokasprayllä voideltuun silikonivuokaan tai esimerkiksi leipävuokiin noin 2 cm:n paksuiseksi kerrokseksi. Nosta kylmään jähmettymään. Kun seos on jähmettynyt, leikkaa se paloiksi, kieritä palat tomusokerissa ja nosta tarjolle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/18.

Suut makeaksi joulun aikaan:

nougatkuulat

Nougatkuulat

rapeat suklaakeksit ja suklaa-lakritsi-mantelitryffelit

Suklaa-lakritsi-mantelitryffelit

manteli-aprikoosikeksit

Manteli-aprikoosikeksit

Anna.fi: Nopea pähkinänougat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Espanjalaiset nougatpalat eli manteliturrón

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X