Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Espressoboston

Bostonpulla on kahvipöydän näyttävä tarjottava, Tällä kertaa se saa niin espressotäytteen kuin -kuorrutuksenkin.

Ainekset

  • 2 ½ dl täysmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita tai margariinia

ESPRESSOKREEMI

  • 100 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 ps (à 1,8 g) espressopikakahvijauhetta (Nescafé)

VOITELUUN

  • 1 kananmuna

VIIMEISTELYYN

  • espressokinuskia (ohjelinkki selostuksessa)

Valmistusohje

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna. Vatkaa osa jauhoista, ja sekoita tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhoista. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

2. Kauli taikina ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sekoita kulhossa pehmeä rasva, tomusokeri, vaniljasokeri ja espressojauheet tasaiseksi kreemiksi. Levitä kreemi taikinalevylle. Kääri levy rullalle.

3. Leikkaa rullasta yhdeksän tasakokoista pullaa. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halkaisija 24–26 cm). Aseta pullat vuokaan väljästi leikkauspinta ylöspäin. Peitä leivinliinalla ja anna kohota 20 minuuttia.

4. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisessa uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Anna pullan jäähtyä. Viimeistele pinta espressokinuskilla (ohjeet täällä). Valele osa kinuskista pullan pinnalle. Tarjoa loppu kastike erikseen, vaikkapa dipattavaksi.

Kokeile myös muita mokkareseptejä:

Mokka-suklaa -suukot Irish Coffee -kahvileivokset Kahvijäätelöä ja espressogranolaa Ruoka.fi: Suklaa-mokkatorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Espressoboston

Sinun täytyy kommentoidaksesi.