Falafel
Aito falafel valmistetaan kuivatuista kikherneistä. Yrtit ja lempeät mausteet ovat falafelien maun salaisuus.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Falafel
- 3 dl kuivattuja kikherneitä
- 2 tl ruokasoodaa
- 1 pieni sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 ruukku lehtipersiljaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl jauhettua juustokuminaa
- 2 tl jauhettua korianteria
- 1 tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- ¼ tl pul biber -chiliä tai cayennenpippuria
Uppopaistaminen
- 6 dl auringonkukkaöljyä
Valmistusohje
Falafel valmistuu helposti näin:
- Huuhtele kolme desilitraa kuivattuja kikherneitä siivilässä ja nosta kulhoon. Valuta päälle kylmää vettä niin, että herneet peittyvät. Lisää teelusikallinen ruokasoodasta, sekoita ja liota 12–24 tuntia.
2. Huuhtele ja valuta kikherneet huolella ja lisää tehosekoittimeen, jossa on leikkuuterä. Kuori pieni sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna sipulit ja ruukku lehtipersiljaa. Lisää ainekset tehosekoittimeen. Lisää myös teelusikallinen ruokasoodaa, kaksi ruokalusikallista sitruunamehua, kaksi teelusikallista jauhettua juustokuminaa, kaksi teelusikallista jauhettuan korianteria, teelusikallinen suolaa, puoli teelusikallista rouhittua mustapippuria ja neljäsosa teelusikallinen pul biber -chiliä tai cayennenpippuria. Sekoita ainekset karkean hienoksi tahnaksi. Nosta seos kulhoon ja peitä kelmulla. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.
3. Pyörittele seoksesta tasakokoisia pyöryköitä kostetuttujen käsien välissä. Kuumenna öljy pienessä valurautapadassa tai kattilassa 175–180 asteiseksi. Uppopaista kikhernepyörykät kuumassa öljyssä 6–7 minuuttia rapeiksi ja kauniin ruskeiksi.
4. Tarjoa falafel pitaleipien, labnehin ja muhammaran kanssa.
Vinkki! Voit kypsentää kikhernepyörykät uppopaistamisen sijan myös uunissa tai airfryerissä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/2023.
Lue myös Anna.fi: Mausteiset kikhernepihvit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Falafel