
Fenkolirisotto
Fenkolirisotto saa kauniin kellertävän värin sahramista. Tämä risotto sopii mainiosti juhlavallekin aterialle tarjottavaksi sellaisenaan tai vaalean kalan kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Fenkolirisotto
- 2 rkl öljyä
- 1 salottisipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 tl sahramia
- 3 dl carnaroli-risottoriisiä
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu (tai 1 dl valkoviiniä)
- noin 7 dl kasvislientä
- noin 1 dl parmesaaniraastetta
- (suolaa)
- 25 g (sitruuna)voita
- 2 dl silputtua kevätsipulia
- 2 fenkolia
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Fenkolirisotto sopii sekä arki- että juhla-aterialle. Sitruunalla ja fenkolilla ryyditetty risotto maistuu sellaisenaan tai paistetun kalan, kuten siian kanssa.
1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä sahramin kanssa. Lisää riisi ja kuullota. Lisää sitruunan kuori ja mehu tai viini. Kaada joukkoon lientä vähitellen. Lisää lopuksi parmesaani.
2. Kuullota kevätsipuli ja paloiteltu fenkoli voissa. Lisää seos risottoon ja tarkista maku.
Kokeile myös muita ihania risottoreseptejä: Pinaattirisotto Maa-artisokkarisotto Risotto frutti di mare Ruoka.fi: Parsarisotto
Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Fenkolirisotto
Teelusikka sahramia. OK :–D