Risotto frutti di mare
Merellisessä risotto frutti di maressa on simpukoita ja isoja katkarapuja. Sitruunamehu ja kirsikkatomaatit tuovat risottoon mukavaa hapokkuutta. Koristele risotto frutti mare koristellaan tuoreella basilikalla.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Risotto frutti di mare
- 1 pieni sipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 4 dl risottoriisiä
- 8 dl mietoa kalalientä (gluteenitonta)
- 1 dl valkoviiniä
- 8 kampasimpukkaa
- 200 g isoja katkarapuja
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 2 rkl sitruunamehua
- 25 g voita
- 1 nippu tuoreita basilikanlehtiä
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pannulla. Lisää riisi ja sekoita, kunnes riisi on läpikuultavaa.
2. Lisää riisin joukkoon kauhallinen kalalientä ja anna nesteen imeytyä. Kun neste on imeytynyt, lisää lientä vähän kerrallaan, välillä sekoittaen. Lisää lopuksi valkoviini. Nesteen imeytyminen kestää noin 18 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa äyriäiset, jotta ne ehtivät kuumentua.
3. Pilko kirsikkatomaatit ja sekoita risoton joukkoon. Mausta risotto sitruunamehulla, voilla ja hienonnetulla basilikalla.
Lue myös: 6 täydellistä risottoa – näillä ohjeilla onnistut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Risotto frutti di mare