
Fenkolisalaatti ja jogurttikastike
Fenkolisalaatti ja jogurttikastike sopii tarjottavaksi alkuruokana tai raikkaana lisukkeena kala-aterialla. Lempeähappoisesta luonnonjugurtista syntyy mainio kastike aniksen makuiselle fenkolisalaatille.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Fenkolisalaatti ja jogruttikastike:
- 3 isoa fenkolia
- 2 rkl Ahvenanmaan luonnonjogurttia
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 tl sitruunamehua
- merisuolaa myllystä
- 1 nippu lehtipersiljaa
- fenkolinvarret
Valmistusohje
Fenkolisalaatti valmistuu näin nopeasti ja helposti arkeen ja juhlaan.
1. Rapeuta fenkolit liottamalla niitä viitisen minuuttia jääkylmässä vedessä.
2. Leikkaa fenkolit ohuiksi viipaleiksi. Silppua varret ja persilja.
3. Sekoita mausteet jogurttiin ja lisää kastike fenkolisuikaleiden joukkoon. Tarjoa fenkolisalaatti kalan kanssa.
Lue myös: Fenkoli antaa aromia
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vihreä salaatti ja dijoninsinappivinegrette
Kommentoi
Kommentoi juttua: Fenkolisalaatti ja jogurttikastike