Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Feta-kurkkusalaatti

Zaatar-mausteseoksella maustettu kurkkusalaatti toimii raikkaana lisukkeena grilliruoille.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Feta-kurkkusalaatti

  • 5 avomaankurkkua
  • 1 tl suolaa

Zaatar-mausteseos

  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl kuivattua minttua tai oreganoa
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • ½ tl kuivattuja chilihiutaleita
  • 2 rkl sitruunamehua tai 1 rkl sumakki-maustetta
  • ½ tl suolaa

Lisäksi

  • 100 g fetajuustoa

Valmistusohje

Feta-kurkkusalaatti tehdään helposti näin:

1. Pese ja leikkaa5 pientä avomaankurkkua ronskeiksi viipaleiksi.

2. Riko kurkkujen rakennetta hieman kaulimella tai lihanuijalla. Sekoita joukkoon 1 tl suolaa ja anna maustua 1 tunti. Valuta ylimääräinen neste pois.

3. Tee mausteseos. Kuori 2 valkosipulinkynttä ja hienonna ne karkeasti. Kuumenna 1/2 dl oliiviöljyä ja lisää valkosipulit ja paista 5–7 minuuttia miedolla lämmöllä kunnes valkosipulit ovat kauniin ruskeita, varo polttamasta niitä. Valkosipulit muuttuvat kitkeriksi helposti.

4. Lisää 1 rkl kuivattua minttua, 2 rkl seesaminsiemeniä ja 1/2 tl kuivattuja chilihiutaleita, ota pois levyltä. Mausta 2 rlk sitruunamehua tai 1 rkl sumakkia ja 1/2 tl suolaa. Kaada pieneen kulhoon.

5. Laita kurkut lautaselle. Ripottele päälle mausteseosta ja 100 g murustettua fetaa.

Vinkki! Valitse kaupasta pieniä ja napakoita avomaan­ kurkkuja. Pulleat ja kellertävät ovat ylikypsiä. Vahva­kuoriset kurkut voi halutessaan kuoria kevyesti.

Feta-kurkkusalaatti maustetaan zaatar-mausteseoksella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/2019.

Lue myös: Milloin kurkku on kypsä? Koko ei takaa makua – pienempi on parempi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Feta-kurkkusalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.