
Fetapiirakka gluteenittomalla piirakkapohjalla
Maukas ja todella helppo fetapiirakka valmistuu nopeasti. Fetapiirakan pohjan salaisuus on keitetty peruna. Peruna tekee muuten kuivakasta gluteenittomasta pohjasta kostean.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteeniton piirakkapohja
- 100 g voita
- 2 ½ dl tummaa täysjyväriisijauhoa
- ½ dl gluteenitonta kauralesettä
- 100 g keitettyä perunaa
- 1 kananmuna
Fetapiirakan täyte
- 200 g kermaviiliä
- 3 kananmunaa
- 150 g sulatettua ja kuivaksi puristeltua pakastepinaattia
- 150 g fetajuustoa
- mustapippuria myllystä
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
- Keitä peruna kypsäksi. Raasta se. Sekoita pohjan aineet taikinaksi. Nosta taikinapallo kylmään puoleksi tunniksi.
- Valmista täyte sillä aikaa. Sulata pinaatti ja puristele siitä kaikki neste pois. Murusta fetajuusto.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään.
- Painele piirakkapohja piirakkavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 190 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia.
- Anna piirakan levätä muutama tunti ennen tarjoilua.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Fetapiirakka gluteenittomalla piirakkapohjalla