Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Fetapiirakka gluteenittomalla piirakkapohjalla

Maukas ja todella helppo fetapiirakka valmistuu nopeasti. Fetapiirakan pohjan salaisuus on keitetty peruna. Peruna tekee muuten kuivakasta gluteenittomasta pohjasta kostean.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Gluteeniton piirakkapohja

  • 100 g voita
  • 2 ½ dl tummaa täysjyväriisijauhoa
  • ½ dl gluteenitonta kauralesettä
  • 100 g keitettyä perunaa
  • 1 kananmuna

Fetapiirakan täyte

  • 200 g kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  • 150 g sulatettua ja kuivaksi puristeltua pakastepinaattia
  • 150 g fetajuustoa
  • mustapippuria myllystä
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

  1. Keitä peruna kypsäksi. Raasta se. Sekoita pohjan aineet taikinaksi. Nosta taikinapallo kylmään puoleksi tunniksi.
  2. Valmista täyte sillä aikaa. Sulata pinaatti ja puristele siitä kaikki neste pois. Murusta fetajuusto.
  3. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  4. Painele piirakkapohja piirakkavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 190 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia.
  5. Anna piirakan levätä muutama tunti ennen tarjoilua.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Fetapiirakka gluteenittomalla piirakkapohjalla

Sinun täytyy kommentoidaksesi.