Reseptit
30-60 min
10
Kiitos

Florentiinit – ranskalaiset pikkuleivät

Florentiinit ovat pikkuleivän, leivoksen ja makeisen välimuoto. Ranskalaisessa herkkupalassa on suklaata, kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä tai manteleita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Florentiinit:

1 dl pistaasimanteleita
1 dl saksanpähkinöitä
1 dl mantelirouhetta
0.5 dl hillottua appelsiinin kuorta
1 dl kuivattuja hedelmiä
100 g voita
1 dl kermaa
2 dl ruokosokeria
0.5 dl vaaleaa siirappia tai hunajaa
1 dl vehnäjauhoja
Mainos

Pinnalle:

100 g tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Silppua mantelit, pähkinät ja kuivatut hedelmät. Sekoita jauhoihin. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja vuoraa pari uunipeltiä leivinpaperilla.

2. Mittaa voi, kerma, siirappi ja sokeri kattilaan ja keitä tahmeaksi seokseksi. Lisää hedelmä-pähkinä-jauhoseos ja sekoita. Nosta nokareina pellille ja paista 175 asteessa noin 8 minuuttia.

3. Nosta florentiinit ritilälle jäähtymään. Sulata suklaa vesihauteessa ja sivele pikkuleivät toiselta puolen suklaalla. Tee florentiinien pintaan haarukalla raitoja ja anna jähmettyä.

Kokeile myös muita ranskalaisia klassikkoleivonnaisia:
Madeleinet
Masariinit
Suklaatorttu
Ruoka.fi: Macaronit

 

Kuva: Kristiina Kurronen/OM-arkisto

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Florentiinit – ranskalaiset pikkuleivät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X