Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Focaccia perusleipätaikinasta

Focaccia perusleipätaikinasta onnistuu helposti. Focaccian voi maustaa rosmariinilla ja koristella oliiveilla. Katso ohje, jolla onnistut.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Focaccia perusleipätaikinasta

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 2-3 tl hienokiteistä merisuolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 12-13 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Valmistusohje

Focaccia leivotaan perusleipätaikinasta näin:

Focaccia on italialainen ohut ja litteä vehnäleipä, joka on usein maustettu oliiviöljyllä, yrteillä ja oliiveilla.

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, öljy ja 4 dl vehnäjauhoista huolella vispaten.

2. Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan ja alusta taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai yleiskoneessa noin 4 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.

3. Anna taikinan kohota keittöpyyhkeellä tai liinalla peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

4. Taputtele kohonnut taikina runsaalla oliiviöljyllä voideltuun, laakeaan uunivuokaan tai -pellille. Anna kohota 15 minuuttia.

5. Painele leivän pintaan sormilla yrttejä ja oliiveja. Pirskota päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa.

6. Paista focaccia  200-asteisessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.

Lue myös: Näin leivotaan punajuurifocaccia

Lue myös Anna.fi: Paras focaccia on pinnalta rapea ja sisältä pehmeä – italialaisherkun leipominen on yksinkertaista, kun tietää pari niksiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Focaccia perusleipätaikinasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.