Focaccia perusleipätaikinasta
Focaccia perusleipätaikinasta onnistuu helposti. Focaccian voi maustaa rosmariinilla ja koristella oliiveilla. Katso ohje, jolla onnistut.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Focaccia perusleipätaikinasta
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 2-3 tl hienokiteistä merisuolaa
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 12-13 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Valmistusohje
Focaccia leivotaan perusleipätaikinasta näin:
Focaccia on italialainen ohut ja litteä vehnäleipä, joka on usein maustettu oliiviöljyllä, yrteillä ja oliiveilla.
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri, öljy ja 4 dl vehnäjauhoista huolella vispaten.
2. Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan ja alusta taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai yleiskoneessa noin 4 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
3. Anna taikinan kohota keittöpyyhkeellä tai liinalla peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
4. Taputtele kohonnut taikina runsaalla oliiviöljyllä voideltuun, laakeaan uunivuokaan tai -pellille. Anna kohota 15 minuuttia.
5. Painele leivän pintaan sormilla yrttejä ja oliiveja. Pirskota päälle oliiviöljyä ja sormisuolaa.
6. Paista focaccia 200-asteisessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.
Lue myös: Näin leivotaan punajuurifocaccia
Lue myös Anna.fi: Paras focaccia on pinnalta rapea ja sisältä pehmeä – italialaisherkun leipominen on yksinkertaista, kun tietää pari niksiä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Focaccia perusleipätaikinasta