Reseptit
yli 60 min
30
Kiitos

Punajuuri-focaccia

Punajuurifocaccia saa upean karmiininpunaisen värin punajuurisoseesta. Sinihomejuusto tai parmesaanijuusto antaa focaccialle kirpakkuutta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Punajuurifocaccia:

2 ½ dl vettä
500 g punajuurisosetta (Pirkka)
6 dl durumvehnäjauhoja
3 tl suolaa
1 dl öljyä
1 rkl leipäsiirappia
1 dl ruisjauhoja
noin 5 dl hiivaleipäjauhoja
Mainos

pinnalle:

150 g sinihomejuustomurua tai parmesaanijuustoraastetta tai merisuolaa myllystä

Valmistusohje

1. Lämmitä vesi ja punajuurisose kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää muut ainekset ja alusta pehmeä taikina.

2. Painele taikina leivinpaperille uunipannulle, peitä liinalla ja anna kohota puolisen tuntia vedottomassa paikassa.

3. Ripottele pinnalle juusto ja paista 200-asteisen uunin alaosassa 20-30 minuuttia.

Katso myös: Maistuisiko herkullinen punajuuripataleipä?

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Punajuuri-focaccia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X