Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Frittiahvenet, lämpimät perunalastut ja lime-tsatsikikastike

Frittiahvenet ovat raikas muunnos brittien fish and chipseistä. Friteeratut ahvenet maistuvat lämmitettyjen chipsien ja tsatsikin kera.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Frittiahvenet

  • 8 ahvenfileetä

Friteerauskastike:

  • 1 kanamuna
  • 2 dl kylmää kivennäisvettä
  • ¾ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl riisijauhoja
  • ¼ tl suolaa

Kypsentämiseen

  • rypsiöljyä

Lisäksi

  • 100 g perunalastuja

Limettitsatsiki

  • ½ kurkku
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • ¼ tl suolaa
  • 1 limetin raastettu kuori
  • 1 rkl limettimehua

Valmistusohje

Frittiahvenet, lämpimät perunalastut ja lime-tsatsikikastike valmistuvat helposti näin:Frittiahvenet, lämpimät perunalastut ja lime-tsatsikikastike

1. Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku kuorineen ja purista ylimääräinen neste pois. Notkista jogurtti kulhossa. Lisää mausteet ja kurkkuraaste. Anna kastikkeen tekeytyä viileässä noin tunti.

2. Valmista friteerauskastike. Riko kananmuna kulhoon ja sekoita joukkoon kivennäisvesi. Lisää jauhot ja sekoita kevyesti. Mausta ripauksella suolaa. Anna turvota valmistelujen ajan.

3. Tee sitten ahvenet. Poista ahvenfileistä keskiruoto tekemällä kapea, V-viilto fileen leveään päähän. Leikkaa fileet kahteen annospalaan. Kuumenna öljy. Kääntele fileet ensin puhtaissa vehnäjauhoissa ja kasta sen jälkeen friteeraustaikinaan. Nosta pienissä erissä kuumaan öljyyn ja tiristä kypsiksi.

4. Nosta frittiahvenet talouspaperin päälle valumaan. Lämmitä lisukkeeksi perunalastuja 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

Frittiahvenet ja lämpimät chipsit
Englantilaisen keittiön lahja maailmalle, fish and chips, valmistetaan suomalaisittain ahvenista. Raikastajana toimii limettitsatsiki, johon ahvenet ja lämmitetyt chipsit dipataan. © Kristiina Kurronen

Lue myös: Ahven on rakastettu ruokakala – katso parhaat käsittelyvinkit ja herkkureseptit

Lue myös Anna.fi: Näin tehdään brittien fish and chipsit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Frittiahvenet, lämpimät perunalastut ja lime-tsatsikikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.