![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2011/04/frittiahvenet-ja-lampimat-chipsit.jpg?s=30c1cafe32a45750aa43aae53d0e2965&fit=crop)
Frittiahvenet, lämpimät perunalastut ja lime-tsatsikikastike
Frittiahvenet ovat raikas muunnos brittien fish and chipseistä. Friteeratut ahvenet maistuvat lämmitettyjen chipsien ja tsatsikin kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
Ainekset
Frittiahvenet
- 8 ahvenfileetä
Friteerauskastike:
- 1 kanamuna
- 2 dl kylmää kivennäisvettä
- ¾ dl vehnäjauhoja
- ½ dl riisijauhoja
- ¼ tl suolaa
Kypsentämiseen
- rypsiöljyä
Lisäksi
- 100 g perunalastuja
Limettitsatsiki
- ½ kurkku
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- ¼ tl suolaa
- 1 limetin raastettu kuori
- 1 rkl limettimehua
Valmistusohje
Frittiahvenet, lämpimät perunalastut ja lime-tsatsikikastike valmistuvat helposti näin:Frittiahvenet, lämpimät perunalastut ja lime-tsatsikikastike
1. Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku kuorineen ja purista ylimääräinen neste pois. Notkista jogurtti kulhossa. Lisää mausteet ja kurkkuraaste. Anna kastikkeen tekeytyä viileässä noin tunti.
2. Valmista friteerauskastike. Riko kananmuna kulhoon ja sekoita joukkoon kivennäisvesi. Lisää jauhot ja sekoita kevyesti. Mausta ripauksella suolaa. Anna turvota valmistelujen ajan.
3. Tee sitten ahvenet. Poista ahvenfileistä keskiruoto tekemällä kapea, V-viilto fileen leveään päähän. Leikkaa fileet kahteen annospalaan. Kuumenna öljy. Kääntele fileet ensin puhtaissa vehnäjauhoissa ja kasta sen jälkeen friteeraustaikinaan. Nosta pienissä erissä kuumaan öljyyn ja tiristä kypsiksi.
4. Nosta frittiahvenet talouspaperin päälle valumaan. Lämmitä lisukkeeksi perunalastuja 250-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
Lue myös: Ahven on rakastettu ruokakala – katso parhaat käsittelyvinkit ja herkkureseptit
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään brittien fish and chipsit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Frittiahvenet, lämpimät perunalastut ja lime-tsatsikikastike