Reseptit
30-60 min
Kiitos

Glögisiirappi

Glögisiirappi tuo joulun makua jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Kaneli, inkivääri, tähtianis ja kardemumma muodostavat jouluisen makukimaran. Voit keittää siirapin myös valmiista alkoholittomasta glögistä ja tuunata sen mausteilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Glögisiirappi:

5 dl punaviiniä tai mustaherukkamehua
kanelitanko
tähtianista
kuivattu inkivääri
1 rkl kardemummaa
4 dl ruokosokeria

Valmistusohje

Tästä ohjeestä tulee noin 5 dl valmista glögisiirappia.

  1. Mittaa ainekset laakeaan paistokasariin.
  2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä glögisiirappia hiljalleen 15-20 minuuttia.
  3. Poista siirapista mausteet ja valuta se pieniin pulloihin.
  4. Käytä glögisiirappi glögijuoman maustamiseen, jälkiruokiin, kuten panna cottaan tai leivonnaisiin.

Lue myös: Glögijäädyke

Keskustelu

Kommentoi juttua: Glögisiirappi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X