Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton focaccia

Gluteeniton focaccia päällystetään aurinkokuivatuilla tomaateilla, yrteillä ja siemenillä. Pellillinen gluteenitonta leipää katoaa parempiin suihin pikavauhtia.

Ainekset

Gluteeniton focaccia:

  • 5 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl psylliumkuorijauhetta
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1.5 tl suolaa
  • 2 dl tummaa luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
  • 4 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta

pinnalle:

  • 150 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • tomaattien öljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • noin 1 dl siemenseosta (auringonkukan, pinjan ja kurpitsan siemeniä)
  • salvian lehtiä
  • sormisuolaa

Valmistusohje

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon psyllium ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää öljy, suola ja jauhot. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella viitisen minuuttia. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipannulle ja anna kohota noin 20 minuuttia.

2. Saksi aurinkokuivatut tomaatit leivän pinnalle ja sivele pintaan öljyä. Ripottele pinnalle silputut valkosipulinkynnet, sormisuola, siemenet ja salvian lehtiä. Tomaatin sijaan voit käyttää oliiveja tai paahdettuja kesäkurpitsaviipaleita. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Katso myös: Gluteeniton leipä x 8

Anna.fi/ruoka: Focaccia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton focaccia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.