Reseptit
30-60 min
Kiitos

Gluteeniton focaccia

Gluteeniton focaccia päällystetään aurinkokuivatuilla tomaateilla, yrteillä ja siemenillä. Pellillinen gluteenitonta leipää katoaa parempiin suihin pikavauhtia.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Gluteeniton focaccia:

5 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl psylliumkuorijauhetta
3 rkl oliiviöljyä
1.5 tl suolaa
2 dl tummaa luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
4 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
Mainos

pinnalle:

150 g aurinkokuivattuja tomaatteja
tomaattien öljyä
4 valkosipulinkynttä
noin 1 dl siemenseosta (auringonkukan, pinjan ja kurpitsan siemeniä)
salvian lehtiä
sormisuolaa

Valmistusohje

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon psyllium ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää öljy, suola ja jauhot. Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella viitisen minuuttia. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipannulle ja anna kohota noin 20 minuuttia.

2. Saksi aurinkokuivatut tomaatit leivän pinnalle ja sivele pintaan öljyä. Ripottele pinnalle silputut valkosipulinkynnet, sormisuola, siemenet ja salvian lehtiä. Tomaatin sijaan voit käyttää oliiveja tai paahdettuja kesäkurpitsaviipaleita. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Katso myös: Gluteeniton leipä x 8

Anna.fi/ruoka: Focaccia

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteeniton focaccia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X