Reseptit
30-60 min
Kiitos

Gluteeniton focaccia

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl psylliumkuorijauhetta
3 rkl oliiviöljyä
1.5 tl suolaa
2 dl tummaa luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
4 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta

pinnalle:

150 g aurinkokuivattuja tomaatteja
tomaattien öljyä
4 valkosipulinkynttä
noin 1 dl siemenseosta (auringonkukan, pinjan ja kurpitsan siemeniä)
salvian lehtiä
sormisuolaa

Valmistusohje

  • 1 pellillinen

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen
veteen. Sekoita
joukkoon psyllium ja anna
turvota 10 minuuttia. Lisää
öljy, suola ja jauhot. Vatkaa
taikinaa sähkövatkaimella
viitisen minuuttia. Levitä
taikina leivinpaperilla
peitetylle uunipannulle
ja anna kohota noin
20 minuuttia.

2. Saksi aurinkokuivatut
tomaatit leivän pinnalle
ja sivele pintaan öljyä.
Ripottele pinnalle silputut
valkosipulinkynnet, sormisuola,
siemenet ja salvian
lehtiä. Tomaatin sijaan voit
käyttää oliiveja tai paahdettuja
kesäkurpitsaviipaleita.
Paista 225-asteisessa
uunissa noin 20 minuuttia.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteeniton focaccia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X