Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Gluteeniton joululeipä

Gluteeniton joululeipä on mehevä, maukas ja ihanan helppotekoinen. Auringonkukansiemenien tilalla voi käyttää myös kurpitsansiemeniä ja karpaloiden lisänä rusinoita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Gluteeniton joululeipä:

5 dl piimää
1 dl öljyä
2 tl ruokasoodaa
5 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
2 tl suolaa
1 rkl fenkolia
1 dl siirappia
2 dl kuivattuja karpaloita tai puolukoita
1 dl pekaani- tai saksanpähkinöitä
Mainos

Valmistusohje

1. Sekoita piimä ja öljy. Sekoita kuiva-ainekset ensin keskenään ja sitten piimään.

2. Voitele 1 1⁄2 litran leipävuoka. Paista 175-asteisessa uunissa reilu tunti.

Katso myös: Joululeipä maistuu makealta ja mausteiselta

Anna.fi/ruoka:  Joululimppu

Keskustelu

Tämä gluteeniton leipä kelpasi kaikille ja kaikki sitä kiittelivät. Leipää on meillä tehty kohta kolmena jouluna. Kehut olivat iloinen yllätys, sillä sanontahan kuuluu: Gluteeniton, nautin ja hajuton.

Todella hyvänmakuinen leipä, taitaa mennä ensimmäinen leipä ennen joulua. Ei tarvitse tehdä montaa leipää, varmasti kelpaa kaikille. Epäilin kyllä ensin taikinan koostumusta, se oli niin nestemäistä.

Tällä reseptillä olen tehnyt jo monena jouluna limpun myös ystäville ja sukulaisille.Auringonkukansiemenien tilalla voi käyttää myös kurpitsansiemeniä ja karpaloiden lisänä rusinoita.Kunhan määrät pysyvät oikeina.Pellavarouhe sopii myös.Jauhoja olen käyttänyt hieman reilummin.Taikina pitää lusikoida vuokaan,sitä ei voi valuttaa.

Kommentoi juttua: Gluteeniton joululeipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X