Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton kesäkurpitsarulla-lasagne

Gluteenittomassa kesäkurpitsarulla-lasagnessa on Italian värit ja maut. Lasagne maistuu hyvältä myös kylmänä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Gluteeniton kesäkurpitsarullalasagne:

  • 4 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 2 dl valmista tomaattikastiketta
  • ½ rasiaa (à 250 g) ricottajuustoa
  • ½ dl mozzarellajuustoraastetta
  • ½ dl parmesaanijuustoraastetta
  • ½ dl valmista pestoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele uunivuoka ja levitä ohut kerros tomaattikastiketta pohjalle.

2. Pese ja leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa ohuiksi suikaleiksi. Paista suikaleita öljytyssä grillissä tai paistinpannulle niin, että ne pehmenevät ja saat ne rullalle.

3. Yhdistä kulhossa ricotta, juustoraasteet, pesto, suola ja muna, sekoita hyvin.

4. Levitä kesäkurpitsasuikaleet työpöydälle ja levitä yksi kukkurallinen teelusikallinen täytettä per suikale. Rullaa ja laita vuokaan vieri viereen. Levitä loppu tomaattikastikkeesta rullien päälle.

5. Paista uunissa noin 15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin. Tarjoa raikkaan vihreän salaatin kanssa.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 16/17.

Kesäkurpitsasadon voi hukuttaa myös näihin ruokiin:

kesäkurpitsamusaka

Kesäkurpitsamusaka

Kasvis-cannelonit

sitruunapasta

Sitruunapasta

Ruoka.fi: Kasvismelazane


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton kesäkurpitsarulla-lasagne

Sinun täytyy kommentoidaksesi.