Kesäkurpitsamusaka

Kesäkurpitsamusaka 

60+
min
1
6 annosta
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

3 kesäkurpitsaa

paistamiseen:

oliiviöljyä

jauhelihaseos:

400 g paistijauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl kanelia
1 tl minttua
1 tl oreganoa
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa

munamaito:

3 dl maitoa
kananmunaa
ripaus muskottia ja suolaa

pinnalle:

50 g emmentaljuustoa

Valmistusohje

1. Viipaloi kesäkurpitsat noin sentin viipaleiksi. Paista kesäkurpitsat pannulla oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi.

2. Ruskista jauheliha ja lisää joukkoon sipulit. Anna hetken aikaa paistua. Lisää joukkoon tomaattipyree ja mausteet.

3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään.

4. Lado vuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita ja jauhelihaseosta. Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle juustoraaste.

5. Paista vuokaa 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

6. Leikkaa valmiin musakan päälle runsaasti persiljaa. Tarjoa kreikkalaisen salaatin kera.

  • Ohje: Kaisa Vasama

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
23.09.2009
Kotiliesi
  • 1