Reseptit
30-60 min
Kiitos

Gluteeniton leipä

Tämä leipä maustetaan timjamilla ja rosmariinilla. Tämä maukas ja mevävä vuokaleipä tehdään Teemu Auran ja Markus Hurskaisen huippuhyvällä ohjeella. Teemun ja Markuksen leipäkirjan gluteenittomaan ohjeeseen lipsahti pari virhettä. Tässä korjattu ohje.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina

1 l gluteenittomia jauhoja
11 g (pussillinen) kuivahiivaa
5 dl vettä
½ dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
3 dl porkkanaraastetta
½ punttia timjamia
4 hienonnettua rosmariininoksaa
1 sitruunan raastettu kuori
Mainos

Valmistusohje

1 iso tai 2–3 pientä leipää
Valmistusaika 1 tunti

1. Yhdistä ainekset kulhossa ja sekoita taikinaa noin viisi minuuttia. Öljyä vuoka hyvin ja painele taikinaa vuokaan tai vuokiin. Nostata kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa liinan alla.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista noin 25 minuuttia, koosta riippuen, kunnes leipä on kauniin ruskea.

3. Kumoa leipä heti paistamisen jälkeen vuoasta ja jäähdytä ritilällä ilman liinaa.

Ohje: Teemun ja Markuksen Leipäkirja (Teos).

Lisää reseptejä:

Gluteenittomat sämpylät
Gluteeniton kaurapatonki
Ruoka.fi: Gluteeniton perunavuokaleipä

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteeniton leipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X