Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Gluteeniton marenkikakku

Ainekset

Lisää kauppalistalle
8 munan valkuaista
2 tl etikkaa
6 dl sokeria
3 tl maissijauhoja

täyte:

250 g mascarpone-juustoa
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
2 l mansikoita

Valmistusohje

 

1. Riko valkuaisten rakenne vaahdottamalla. Lisää joukkoon etikka ja puolet sokerista ja vatkaa. Lisää vatkaamisen aikana loput sokerista, johon on sekoitettu maissijauho. Vatkaa seos niin kovaksi vaahdoksi, että kulhon voi kääntää ylösalaisin vaahdon putoamatta.

2. Seulo uunipellille perunajauhoa. Levitä marenki kahdeksi tai kolmeksi levyksi pellille ja kypsennä 120-asteisessa uunissa noi 1,5 tuntia. Jäähdytä pohjat.

3. Mausta kermavaahto- mascarponeseos vaniljasokerilla. Levitä seos ja viipaloidut mansikat marenkilevyjen väliin. Tarjoa mansikoiden (ja nougatjäätelön) kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteeniton marenkikakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X