
Gluteeniton marenkikakku
Gluteeniton marenkikakku maistuu paitsi keliakiaa sairastaville, myös ihan jokaiselle herkkusuulle. Marenkikakun etuihin kuuluu myös se, että siitä saa rennoilla otteilla näyttävän tarjottavan. Anna täytteen pursuta houkuttelevasti marenkilevyjen välistä ja kokoa pinnalle näyttävä keko kauden makeimpia marjoja sekä syötäviä kukkia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Marenki:
- 8 munan valkuaista
- 2 tl etikkaa
- 6 dl sokeria
- 3 tl maissijauhoja
täyte:
- 250 g mascarpone-juustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 l mansikoita
Valmistusohje
1. Riko valkuaisten rakenne vaahdottamalla. Lisää joukkoon etikka ja puolet sokerista ja vatkaa. Lisää vatkaamisen aikana loput sokerista, johon on sekoitettu maissijauho. Vatkaa seos niin kovaksi vaahdoksi, että kulhon voi kääntää ylösalaisin vaahdon putoamatta.
2. Seulo uunipellille perunajauhoa. Levitä marenki kahdeksi tai kolmeksi levyksi pellille ja kypsennä 120-asteisessa uunissa noi 1,5 tuntia. Jäähdytä pohjat.
3. Mausta kermavaahto- mascarponeseos vaniljasokerilla. Levitä seos ja viipaloidut mansikat marenkilevyjen väliin. Tarjoa mansikoiden (ja nougatjäätelön) kanssa.
Katso myös: Leivo näyttävä marenkikakku pääsiäiseksi – 4 herkullista ohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton marenkikakku